Vizier op volleybal

 

EK U16: Oranje vs Duitsland in troostronde

VoV, 19-07-2019. 5:30 uur.  In de Oranje poule in Triest won Turkije de strijd op de koppositie met 3-0 tegen Italië. Beide teams waren nog ongeslagen, Turkije (5-15) bleef het, Italië sloot af met 4-12. Beide landen waren al zeker van de halve finale om de podiumplaatsen.  In de poule in Zagreb gingen de twee eerste plaatsen naar Rusland en (verrassend) naar Slovenië. Ook Rusland bleef ongeslagen en kwam op 5-15, Slovenië sloot met 3-12 af.

In de kruisfinales voor een plaats in de finale speelt Rusland morgen tegen Italië en Turkije tegen Slovenië. Die wedstrijden worden in Triest gespeeld.

Voor de posities vijf tot en met acht plaatsten zich uit de Oranje poule Servië (3de) en Nederland (4de) , en uit de poule in Zagreb Duitsland (3de) en Frankrijk (4de). Nederland verhuist van Triest naar Zagreb, een ritje van een klein 230 kilometer, en de nummers één en twee uit de Zagreb poule gaan de omgekeerde weg.

In de kruisfinales om plek vijf speelt Oranje tegen Duitsland en Servië tegen Frankrijk. Ook die wedstrijden staan voor morgen op de agenda. Op zondag volgen dan de plaatsingsduels voor de posities één tot en met acht.

Voor Roemenië, België (uit de Oranje poule) en Kroatië, Finland (uit Zagreb poule) zit het toernooi erop. Zij kunnen naar huis.

 

Voor een aantal Nederlandse speelsters was er ook succes in de persoonlijke ranking tot en met de poulefase van dit EK. Zo werd Marije ten Brinke (nr. 6 foto boven) eerste op het onderdeel blokkeren (16 blokpunten, 0,76 p/set) en negende op het onderdeel serveren (12 aces, 0,57 p/set). Nicole van de Vosse bezette zowel bij de aanvalsters (64 punten) als bij de topscorers (totaal 74 punten) de derde plaats. En verder eindigde Sanne Konijnenburg bij de spelverdeelsters als tiende en libero Sophie Posthumus bij de recievers als negende.

Tegelijkertijd met de poulefase van het EK U16 voor de meiden is ook de poulefase van het EK U17 voor de jongens gespeeld. Dat vond plaats in Sofia. Daar gaan de kruisfinales voor de medailles tussen Polen vs Bulgarije en Frankrijk vs Tsjechië. Ook die wedstrijden staan voor morgen geprogrammeerd.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s  CEV.