Vizier op volleybal

 

EK U20: Drie zeges Nederlandse duo’s

VoV, 07-09-2017. 17:30 uur. Vandaag was de eerste dag bij het EK Beach U20 in Vulcano op Vulcano Island, een eilandje in de Tyrrheense Zee, zo’n 25 kilometer boven Sicilië.  Dat ook wel bekend staat om zijn ‘Black Sand Beaches’, de stranden met zwart zand, zoals op de bovenste foto duidelijk te zien is. Het toernooi met 32 dames en 32 herenteams duurt tot 10 september, de dames speelden op de openingsdag twee wedstrijden en de heren één. Voor Nederland zijn er present Mexime van Driel – Katja Stam en Mees Blom – Yorick de Groot.

Het duo van Driel – Stam is ingedeeld in poule B, zij zijn als 2de geplaatst en vandaag moesten ze het opnemen tegen duo’s uit Zweden (31ste geplaatst) en Slowakije (18de geplaatst). Morgen wordt de poulefase dan afgesloten tegen een tweetal uit Slowakije, dat als 15de geplaatst is.

In de eerste wedstrijd van Mexime van Driel en Katja Stam hadden ze de nodige moeite met Sofia Andersson / Hanna Hellvig uit Zweden. De eerste set ging in de verlenging, ver in de verlenging voordat de beslissing viel. Pas op 27-27 kon het Nederlandse duo de laatste twee beslissende punten maken. De tweede set haalde het Zweedse duo stevig uit. Ze revancheerden zich met 14-21 voor de nederlaag in de eerste set, dus tiebreak. Daarin was het KBU / BTN duo met 15-10 weer het sterkst. Een 2-1 zege dus in 50 minuten.

De tweede partij van de dag tegen Ema Magdinova – Emma Erteltova kende niet het spannende verloop van bijvoorbeeld de eerste set van de vorige wedstrijd. Het Nederladnse duo was gewwon een maatje te groot voor de tegenstander. Met 21-13 en 21-16 werd het een vlotte en overduidelijke 2-0 zege voor het KBU / BTN duo. Na dag één staan van Driel – Stam eerste in hun poule.

Het mannenduo Mees Blom en Yorick de Groot (8ste geplaatst) komt uit in poule H en is ingedeeld bij duo’s uit Finland (9de geplaatst), Frankrijk (24ste geplaatst) en Israel (25ste geplaatst). Vanmiddag speelden de Nederlanders tegen Israel. Het werd een eenvoudige zege, die net iets meer dan een half uur in beslag nam. Met 21-14 en 21-16 kwamen Ofri Masuri en Rom Uziel er niet echt aan te pas.

Morgen verder.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s  CEV.