Vizier op volleybal

 

EK U20: NL – duo’s op medaillekoers

VoV, 09-09-2017. 19:11 uur. Vanmorgen hadden Mexime van Driel en Katja Stam zich via een zege in de KO ronde geplaatst bij de laatste zestien van het EK Beach U20 in Vulcano. Het werd een mooie en succesvolle dag voor de Nederlandse talenten, met maar liefst zes overwinningen.

In de achtste finale namen van Driel – Stam het op tegen het Zwitserse duo Esmée Böbner en Zoé Vergé – Dépré, dat als zesde op de rankinglijst stond. Het KBU / BTN duo deed het prima en behaalde in de eerste set de kleinst mogelijke zege binnen het reguliere aantal punten, namelijk 19-21. In de tweede set was er meer verschil, met 15-21 sloten ze met 0-2 af en gingen door naar de kwart finale.

Daarin moesten ze het opnemen tegen een Spaans duo, de als zeventiende geplaatste dames Daniela Alvarez en Tania Moreno. Ook dit werd een Nederlandse zege in twee sets. Met 17-21 en 18-21 plaatsten ze zich voor de halve finale morgen.  Met drie prima zeges na de poulefase bereikten ze de laatste vier van het toernooi.

In de halve finale spelen ze tegen Maria Voronia – Mariia Bocharova uit Rusland. Deze dames behaalden vandaag dezelfde resultaten als het Nederlandse tweetal. Ze wonnen drie keer met 2-0. Zij staan nummer drie op de ranking lijst, van Driel – Stam staan daar één plaatsje hoger. Morgenvroeg om 9:20 uur wordt de halve finale gespeeld.

Bij de mannen was het succes vandaag niet minder dan bij de dames. Mees Blom – Yorick de Groot moesten zich ook via de zogenaamde KO ronde een plaatsje bij de laatste zestien zien te verschaffen. Dat lukte met een 2-0 zege op Alfonso Reis – Andre Marques uit Portugal (17,13).

In de achtste finale moesten de thuisfavorieten Jakob Windisch – Paolo Cappio er aan geloven. Dat koste wat meer moeite, want pas na drie sets was de strijd gestreden. Beide duo’s wonnen een set met 21-16, de tiebreak was echter met een ruime 9-15 voor onze landgenoten. Op naar de kwartfinale dus.

In die kwartfinale tegen Stankevicius – Mazuras hadden Blom – de Groot weer drie sets voor de zege nodig. Na de nipte 19-21 winst in de eerste volgde een dikke nederlaag in de tweede met 21-13. Knap was het herstel, want met 12-15 pakten ze het ticket voor de halve finale.

Morgen om 11:00 uur is het Russische duo Vasilii Ivanov – Sergey Gorbenko de tegenstander in de halve finale.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto ‘s CEV.