EK U22: Prima begin Oranje mannen (3-0 zege)

VoV, 12-07-2022. 14:25. De Oranje U22 ploeg is prima aan het EK in Polen begonnen. Vanmiddag speelden ze tegen Montenegro en wonnen met 3-0 via de setstanden 25-19, 25-13 en 25-15. Bij Oranje in poule 2 zijn verder ingedeeld Turkije en Italië, die morgen en overmorgen de tegenstander zijn.

Bondscoach Arjan Taaij is met de volgende selectie in Polen.

• Spelverdelers: Sil Meijs en Tieme de Jong.
  • Libero’s: Niels Lipke en Nick Martherus
  • Diagonalen: Martijn Brilhuis en Kian Macnack
  • Passer Lopers: Yannick Bak, Jasper Wijkstra, Luuk Hoge Bavel, Ferdy van Dijk en Guus Boer
  • Midspelers: Luuk Hofhuis, Robin Boekhoudt en Jesper van Muijden

In de eerste wedstrijd kwamen de tussen haakjes vermelde scores op naam van Jasper Wijkstra (10), Yannick Bak (9), Martijn Brilhuis en Robin Boekhoudt (8), Jesper van Muijden (7), Luuk Hofhuis (2) en verder scoorden Sil Meijs, Kian Macnack en Tieme de Jong ieder één keer. Oranje had op alle onderdelen de betere scores, een plus 10 op de aanval, een plus 8 voor blokpunten en een plus 4 voor aces.

In de eerste set ging het tot 11-10 gelijk op, Jesper van Muijden blokkeerde Oranje naar 13-10 en even later zorgde het blokpunt van Robin Boekhoudt voor de 15-11 stand. De serveserie van Martijn Brilhuis van 17-13 naar 20-13 sloeg een voor Montenegro niet meer te overbruggen gaatje. Ze kwamen nog wel terug naar 21-17, waarop Nederland de time out inging, en daarna maakten ze het vervolgens met 25-19 af.

In de tweede en derde set was Oranje oppermachtig en had Montenegro weinig in te brengen. In set twee ging het van 8-7 naar een 12-8 en 15-9 tussenstand. Op de 20-11 volgde daarna de 25-13 winst. En in set drie nam Oranje meteen een 7-1 voorsprong die via 12-4 en 16-9 in een 25-15 winst werd veranderd.