Vizier op volleybal

 

EK2019: Prima start België met twee zeges

VoV, 25-08-2019. 6:31 uur. De Yellow Tigers zijn sterk aan het EK begonnen in het Poolse Lodz. Tegen Oekraïne (3-0 winst) zetten ze in hun eerste wedstrijd de vooropgestelde tactiek perfect om op het veld.

In de eerste set zorgde prima serveerwerk voor grote problemen in de servepassing van de dames uit Oekraïne. Voeg daar drie kill- blocks van Marlies Janssens aan toe en dat leverde in de eerste set een genadeloze afstraffing op met 25-10.  In de tweede set toonde Oekraïne wat meer weerwerk, maar onze Zuiderburen hadden in Britt Ruysschaert een prima libero en met Kaja Grobelna een vakkundige afmaker. Een snelle 25-19 was het resultaat.  Ook set drie leek lang dezelfde kant uit te gaan, maar na 14-8 stokte de aanvallende motor van de Yellow Tigers. Bij 22-18 werd het nog even bibberen, maar uiteindelijk mikte Herbots de vierde matchbal via Oekraïense handen uif voor de 25-22 en 3-0 zege.

Coach Gert Vande Broek:  “Qua resultaat kan het niet beter, qua niveau is er natuurlijk nog verbetering mogelijk. Op het einde kroop er wat stress in het team, maar die 3-0, zonder tegenset, is absoluut belangrijk. In de eindafrekening telt elk setje en elk puntje. Kaja Grobelna:  “Dit is een zeer speciale zege voor mij, zeker omdat ik in deze zaal in de Poolse competitie gespeeld heb met Budowlani Lodz, We waren heel goed voorbereid op Oekraïne en onze staf heeft perfect zijn werk gedaan.

Britt Herbots werd met 21 punten topscorer tegen Roemenië.

De Yellow Tigers hebben hun prima start tegen Oekraïne gisteren een succesvol vervolg gegeven. Met 3-0 tegen Slovenië,  de tweede zege zonder setverlies.

Opnieuw legde België de basis voor de zege in de eerste set met uitstekende serves. De Sloveense receptie had geen weerwoord. Herbots, van Gestel en Janssens scoorden daarentegen bijna aan 100 procent. De 25-13 setstand kwam bij de Slovenen aan als een mokerslag.  Ook in set twee namen onze Zuiderburen het voortouw bij 4-0. Maar de dames van de Balkan werkten dat verschil helemaal weg bij 20-20. In een dolle eindspurt trokken Janssens en Grobelna met 25-21 de zege over de streep.  In set drie dreigden de Sloveense dames nog meer bij 5-7. België ging in één ruk naar 12-7. Grobelna verzilverde het Belgische overwicht bij de derde setbal: 25-20.

Ilka Van de Vyver: “3-0 is een mooi resultaat. Winnen met 3-0 of 3-2 maakt in principe niet zo veel uit, maar het is beter  voor het vertrouwen dat we tweemaal met 3-0 gewonnen hebben. Ik denk dat we tegen Slovenië alweer heel goed gestart zijn. Het was onze bedoeling om super goed te serveren en dat is ons gelukt.”  Dominika Sobolska: “Ik denk dat we de match tegen de Slovenen de heel tijd onder controle hadden. Op het einde werden we een beetje ongeduldig. De opslag was zeer bepalend. We hebben hen daarmee van het net weggehouden, dan is het altijd makkelijker om controle te krijgen in blok en defense. En nu kunnen we lekker genieten van de rustdag op zondag.”

Britt Herbots werd met 20 punten opnieuw topscorer.

gh @ VoV, bron o.a. Topvolley Belgium. Foto CEV.