Eline Timmerman met LiB langs Schwerin

VoV, 12-11-2020. 6:21 uur. De midweekse Bundesliga wedstrijd tussen Ladies in Black uit Aachen en de Duitse recordkampioen SC Schwerin is geëindigd in een zege voor de ploeg van trainer/ coach Eelco Beijl en midspeelster Eline Timmerman.

Het werd een vijfsetter, die met 16-14 beslist werd. Aachen moest twee keer een achterstand in sets wegwerken om tot de tiebreak te komen. Bij de thuisploeg was Eline Timmerman goed op dreef met totaal 16 gescoorde punten, waarvan 5 blokkerend. Bij Schwerin kwamen Femke Stoltenborg en Nicole Oude Luttikhuis niet in actie.

De totaalscore bedroeg 106 om 106 punten, verdeeld over een eigen score van 86 om 84 en een foutenlast van 22 om 20. In de eigen score had Aachen een +4 in de aanval en een +3 aan aces bij de opslag, daartegenover stond een -5 voor blok en een -2 in de foutenlast.

In de eerste set bleven de teams lang aan elkaar gewaagd met weinig verschil in de tussenstanden tot aan 19-21. Schwerin had het betere eindschot met 20-25. In set twee waren de rollen omgedraaid.  Aachen kwam met 11-6 en 17-13 voor, Schwerin kreeg de aansluitende treffer bij 22-20 niet op het scorebord en verloor met 25-21.

De volgende twee sets gaven een soortgelijk beeld. Schwerin nam na 19-20 in de derde set afstand tot 19-24 en won met 20-25, in set vier pakte Aachen het initiatief na de 9-9 tussenstand, kwam drie punten voor (17-14, 23-20) en maakt via 25-21 met 2-2 gelijk. De tiebreak werd na 5-5, 20-20 en 14-14 met 16-14 in het voordeel van de thuisploeg beslist.

Schwerin staat 3de met 11 punten uit 5 wedstrijden, Aachen is 5de met 4-7. Op 18 november staan beide teams in de kwartfinale van Duitse beker weer tegenover elkaar.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Ladies in Black, Aachen.