En de rest van de volleybal reis door Europa

VoV, 08-02-2022. 5:57 uur. De Griekse koploper Panathinaikos liet met een 3-0 zege op Aris zien de uitschakeling in de Challenge Cup tegen la Laguna Tenerife goed verwerkt te hebben. De ploeg van Maret Grothues had het alleen in de tweede set lastig met de nummer drie van de ranglijst. Die set werd met 25-23 gewonnen, de overige twee waren met 25-14 en 25-15 heel ruim voor de thuisploeg.

In die tweede set werd het beslissende verschil na 21-21 gemaakt. De 23-21 ging via de side out naar 25-23. Maret Grothues scoorde 9 keer, waarvan 1 keer via de opslag. Passend speelde ze een zeer sterke partij. Panathinaikos staat met 19-55 vier punten voor op Olympiakos, dat ook nog een wedstrijd meer speelde.

In Polen verraste Radom van Michael Parkinson het veel hogergeplaatste Zawiercie met een 0-3 nederlaag in eigen huis via d setstanden 22-25, 16-25 en 21-25. Parkinson liet 4 punten noteren. Robbert Andringa won met Olsztyn met 3-0 (20, 14, 17) van Luk Lubin. Andringa scoorde 8 keer. En voor het weekend had Dick Kooy met Belchatow al met 3-1 van Warswana gewonnen.

Zaksa is koploper in Polen met 16-46, Belchatow staat derde (18-40), Olsztyn is vijfde (18-29) en Radom dertiende en voorlaatste met 17-16.

In Rusland won Laura Dijkema met Leningradka thuis met 3-1 van Yenisy. Via de setstanden 25-21, 21-25, 25-21 en 25-12. Dijkema scoorde blokkerend twee keer, had met totaal 23 opslagen een aantal prima serveseries. Haar ploeg staat zevende (16-29), Yenisy is de nummer tien van de ranglijst.

En in Oostenrijk won Waldviertel, dat het voor de rest van het seizoen zonder Daan Streutker moet doen, met 3-0 van Ried.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto FIVB, Maret Grothues met Kirsten Knip.