En nog even kriskras door Europa.

VoV, 18-01-2021. 5:51 uur. We beginnen in Zwitserland, bij de wedstrijd van Volley Lugano tegen Groupe E Valtra. Ofwel het duel van de nieuwe club van spelverdeelster Lotte Groninger tegen haar oude team, dat nog steeds troosteloos onderaan staat.

Groupe E Valtra kwam met 0-2 in sets voor (23-25, 23-25) omdat de thuisploeg maar geen grip kreeg op de foutenlast. In deze twee sets scoorden ze totaal 25 keer voor de tegenstander. Toen ze daarna de gedeeltelijke stop op de foutenlast zetten en toen Lotte Groninger de spelverdeling vanaf set drie overnam ging het een stuk beter. Met 25-23, 25-17 en 15-5 wist Lugano de 0-2 nog te veranderen in 3-2. Lotte scoorde totaal 5 keer.

Ze liet eerder weten erg enthousiast en blij te zijn om in Lugano te kunnen spelen. De club noemde haar een harde werker, die het team zeker zal helpen in de komende finale van het seizoen.

Een geweldige overmacht op de eigen score (94 om 52) resulteerde maar in nipte winst via de tiebreak omdat daar een foutenlast van 43 om 17 tegenover stond. Lugano is de nummer 6 in de stand (13-17), Groupe E Valtra is rode lantaarndrager met 13-5.

In Rusland won Laura Dijkema met Kaliningrad met 0-3 bij Saratov. Via de setstanden 19-25, 19-25 en 15-25. In de eerste set was de serie van 16-16 naar 16-22 beslissend, in de tweede set was er bij 11-16 en 17-23 een geruststellende voorsprong en in de laatste set walste Kaliningrad via 7-16 en 14-23 over de thuisploeg heen. Kaliningrad staat vijfde (13-27), Saratov is de nummer acht (18-21). Dijkema stond drie sets in de basis en scoorde 1 keer. Belangrijk was haar servedruk via totaal 17 opslagen.

Het Roemeense Arcade Galati, de ploeg van Niels Klapwijk is koploper in Roemenië, won met 3-0 (14, 13, 20) van Unirea Dej, de nummer zes van de ranglijst. Alleen in de derde set konden de gasten enigszins meekomen (14-11, 22-17) daarvoor keken ze steeds tegen hopeloze achterstanden aan. In de eerste set bij 16-7 en in de tweede bij 18-10.

In Frankrijk verloor Toulouse met 3-0 bij Poitiers. De ploeg van teamcaptain Gijs Jorna en Michael Parkinson bleef op 18, 21 en 20 punten steken. Jorna scoorde 7 keer, Parkinson kreeg er 4 op naam. Poitiers staat achtste (15-22), Toulouse negende (15-19).

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Volley Lugano.