Enschedese derby: 3 winnaars, 2 verliezers

VoV, 16-03-2018. 10:31 uur. Zoals eerder aangekondigd, vond gisteravond de derby en topper in de Heren promotieklasse A plaats tussen Fellini Vips H1 en Twente ’05 H1. De nummers 1 en 2 van de competitie.  Ook na deze wedstrijd is dit nog steeds de stand hoewel Twente ’05 nu op 3 punten achterstand staat (in plaats van 4) na een mooie en niet gestolen 2-3 overwinning.

De wedstrijd begon heerlijk voor Fellini Vips. De eerste twee sets was er veel servicedruk, werd de side out strak uitgevoerd en lag de foutenlast vooral aan de kant van Twente ’05. Dit leidde tot een duidelijke en verdiende 2-0 voorsprong voor de thuisploeg.

Daarna kwam de aanval aan de buitenkanten van Twente ’05 echter los, slopen er her en der foutjes in het spel van Fellini Vips en wist Twente ’05 haar side out spel duidelijk stabieler te maken.  Dit leidde tot een heerlijk spektakel  met hoogstaand volleybal, scheidsrechterlijke dwalingen, een op stoom gekomen publiek en toprally ‘s. Set 3 en 4 waren voor Twente ’05.

Dus kwam het op een beslissende vijfde set aan waarin Fellini Vips met een kleine voorsprong van helft kon wisselen maar blijkbaar toch de vermoeidheid erin sloop. Twente ’05 trok ook deze set naar zich toe met 12-15 en wist dus na een 2-0 achterstand toch te winnen. Felicitaties zijn hier op hun plek!

Hoezo dan 3 winnaars en 2 verliezers?

Winnaars: Twente ’05 omdat ze revanche hebben kunnen nemen van de eerder dit seizoen verloren wedstrijd. Fellini Vips omdat ze maar één punt hebben ingeleverd. Het PUBLIEK omdat ze een heerlijke pot hebben bekeken waar echt alles inzat wat volleybal zo mooi maakt.

Verliezers: Fellini Vips vanwege een verloren wedstrijd na 2-0 voorsprong. Twente ’05 omdat ze het gat niet echt kleiner hebben kunnen maken en met nog een paar wedstrijden voor de boeg nog steeds tweede staan met een achterstand van drie punten.

Op naar de laatste wedstrijden van het seizoen waar de definitieve beslissingen rondom promotie en p/d plaats zullen vinden. We keep you informed!

gh @ VoV, verslag van Frank Oort, Fellini Vips heren 1.