Vizier op volleybal

 

Eredivisieteam Activia krijgt vorm.

VoV, 17-05-2023. 5:24 uur. SOMAS/ Activia werd afgelopen seizoen kampioen in de Topdivisie B, verloor de finale om het amateurkampioenschap van Nederland tegen Alterno en nam van FAST de eredivisielicentie over. Een bewogen jaar dus om op terug te kijken. En er lag vanwege de promotie tevens drukke tijd voor de TC en de nieuwe technische staf van Dames 1 aan het eind van het seizoen in het verschiet.

Eind maart was al bekend geworden dat Michael Beugelsdijk de nieuwe hoofdtrainer/ coach zou worden, onlangs werd Hans van Steenis als assistent/ trainer coach aan de staf toegevoegd.

De komst van Eline Peeters, die FAST verruilde voor Activa, meldden we reeds, verder is ook de komst van twee speelsters van Peelpush zeker. Spelverdeelster Bregje Wijnhoven maakt de overstap van Peelpush Dames 2 naar Activia en clubgenote Jody Selten gaat volgend seizoen ook de kleuren van de ploeg uit Sint Anthonis verdedigen. En als derde nieuweling kunnen we nu melden dat Diede van den Broek afscheid neemt bij het Amsterdamse Armixtos en zich bij de Dames 1 selectie van Activia voegt.

Ander transfernieuws.

Stijn van Schie heeft zijn verblijf in Tsjechië bij Budejovice, waarmee hij afgelopen seizoen tweede werd, met een seizoen verlengd. En uiteraard wordt de target dan voor het volgend seizoen het ‘goud’ winnen.

Michael Ahyi verruilt België voor Duitsland. Vorig seizoen werd hij landskampioen met Roeselare in België, volgend seizoen komt hij uit voor Helios Grizzlys Giesen in de Bundesliga. Zijn nieuwe ploeg werd vijfde in het reguliere seizoen en in de nacompetitie om de vijfde tot en met achtste plaats sloten ze als zesde af.

Mila Konink komt het volgend seizoen voor VCN uit. Zij komt over van Dynamo Apeldoorn en gaat met VCN in de Topdivisie spelen.

En ook bij US dames1 is er weer transfernieuws. Opnieuw heeft zich een talent uit de Oranje jeugdselecties bij de ploeg uit de hoofdstad gevoegd. Inez van Duijnhoven, ze is pas 14 jaar, komt over van VV Compaen en brengt Pré Jeugd Oranje ervaring mee. Bij US Dames 1 staat de teller nu op 12 speelsters. De staf is nog op zoek naar een hoofdblokkeerster.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto FACEBOOK SOMAS/ Activia.