Europees volleybal op zondag

VoV, 23-11-2020. 6:18 uur. In diverse Europese competities wordt er ook gewoon op zondag gevolleybald. We informeren u ook vanmorgen over het gebeurde in de sporthallen, waar Nederlandse speelsters en spelers actief waren.

Finland: Anniek Siebring (foto boven) won met LP Viesti met 3-0 van OrPo. Net als in de halve finale van de Finse beker. Setstanden waren 25-17, 27-25 en 25-21.

Viesti nam meteen het initiatief en met veel aanvalspower pakten ze de eerste set met een duidelijk verschil in de score. In de tweede set zorgde o.a. Anniek Siebring er mede voor dat haar ploeg naar 14-8 kon uitlopen. Bij 15-15 was de stand echter weer in evenwicht. In een spannende eindfase trok de thuisploeg nipt aan het langste eind.

In de derde set een omgekeerde situatie, nu maakte Viesti een 9-15 achterstand goed bij 17-17. Ook nu had Anniek Siebring een belangrijke rol (totaal scoorde ze 19 punten) bij de inhaalrace. Deze set ging ook naar de thuisploeg.

Anniek Siebring: “We wisselden goed en slecht spel af, we maakten te veel fouten achter elkaar en maakten het ons zo zelf moeilijk. Maar we vochten steeds weer terug en wonnen uiteindelijk met 3-0.”

Duitsland: USC Münster leed bij bekerfinalist SC Potsdam een 3-0 nederlaag. Alle drie sets eindigden in 25-20. Ondanks het verlies was trainer/ coach Lisa Thomsen positief over een aantal zaken “We hebben hele perioden goed gespeeld. Op de serve, pass en blok waren niet de mindere van Potsdam, echter ontbrak het ons aan aanvalspower op de diagonaalpositie.” En de foutenlast was met 14/26 (o.a. 13 aanvallende fouten) ook behoorlijk in het nadeel van Münster, dat op de eigenscore slechts drie punten bij Potsdam achterbleef.

Demi Korevaar nam 7 punten voor haar rekening, Sarah van Aalen, die na een invalbeurt in de eerste set in de volgende twee in de basis begon, scoorde 2 keer. Münster bezet de voorlaatste plaats in de Bundesliga met 3 punten uit 7 wedstrijden. Potsdam is na de winst met 8-18 de nieuwe koploper.

Polen: Olsztyn van Robbert Andringa won thuis met 3-1 van Czarni Radom en klom door deze zege naar de 10de plaats op de ranglijst met 12 punten uit 10 wedstrijden. De tweede set was met 26-28 voor de gasten, de overige gingen via 25-19, 25-21 en 25-20 naar de thuisploeg. Andringa had in de derde set een invalbeurt.

Zwitserland: De topper in de Zwitserse competitie tussen koploper Pfeffingen en nummer twee Volley Düdingen, de ploeg van Anna Mebus, is in een 3-2 zege voor de koploper geëindigd. Düdingen kwam op een 0-2 voorsprong (22-25, 19-25) maar kon in de volgende drie sets de winst niet naar zich toe halen. Na de 25-21 en 25-18 moest de tiebreak de beslissing brengen. Die ging met 15-11 naar de thuisploeg. Anna Mebus had een invalbeurt in de vierde set. Pfeffingen blijft uiteraard koploper ((9-26), Düdingen blijft met 8-20 tweede.

Italië: Perugia, de ploeg van Thijs ter Horst, heeft in Italië na 8 overwinningen de eerste nederlaag in het lopend seizoen geleden. Middenmoter Monza was met 3-0 (20, 21, 22) te sterk. Ter Horst stond twee sets in de basis en scoorde 6 keer. Civitanova is nu de nieuwe koploper (9-23), Perugia staat tweede met 8-21.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Mestaruusliiga.fi, Anniek Siebring (3) in actie.