Eurosped beloont zich onvoldoende, maar 1 puntje!

VoV, 18-10-2021. 6:20 uur. Maar dat hadden er eigenlijk één of twee meer moeten zijn. In winnende positie ging het na de 0-2 voorsprong in sets mis in de volgende drie sets. Trainster/ coach Petra Groenland zegt er in de TC / Tubantia zelf over: “In de derde en vierde set laten we op alle fronten steken vallen; aanvallend, in de passing, de setting. Het liep niet meer. Hoe dat komt? Geen idee. Misschien komt er spanning op, maar dat moet ik met de speelsters bespreken.”

Eurosped kwam via 27-29 en 22-25 met 0-2 in sets voor. In de eerste set hadden ze een geweldige inhaalrace, die ze na een achterstand van 14-8 en 20-14 bij 22-22 helemaal weggewerkt hadden. FAST kwam bij 24-23 op setpoint en kreeg een tweede kans de set te beslissen bij 27-26. De gasten uit Vroomshoop misten op 25-26, maar hadden daarna op 27-28 wel succes.

In de tweede set maakte Eurosped van 21-18 achter een 21-24 voorsprong en sloot met 22-25 af, waardoor ze in een riante positie voor wedstrijdwinst kwamen. “Zo’n voorsprong mag je niet meer weggeven” wist ook Groenland.

FAST die eerder dit seizoen al eens 2-0 achterstand tegen Voltena in winst had omgezet herpakte zich en wist in de derde set verlies buiten de deur te houden. Deze keer kon Eurosped geen ruime achterstanden (13-9 en van 17-13 naar 22-13) goedmaken en verloor met 25-19.

Eurosped kwam ook in de vierde set vlot achter (12-8), maar herpakte zich en zag de inhaalrace succes hebben. Bij 17-20 en 20-22 was de 1-3 winst duidelijk in beeld, maar FAST kwam als een duveltje uit een doosje terug en via 24-22 pakten ze de set alsnog met 25-23 en dwongen zo de beslissende vijfde set af.

In die tiebreak golfde de score op en neer.  FAST leek na 3-3 bij 7-3 de beste papieren te hebben, dat veranderde toen de gasten voor de zoveelste keer in de wedstrijd een ruime achterstand veranderden in een voorsprong. Bij 7-10 leek Eurosped op koers voor de winst te liggen, opnieuw veranderde dat in 12-10 en bij de 13-13 waren er kansen voor beide teams. De laatste twee punten waren echter voor FAST, waarbij er bij Eurosped wellicht toch een beetje veel gevoel was dat ze zichzelf in dit duel tekort, misschien wel een beetje veel,  hadden gedaan.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Eurosped.