Eurosped heeft vs FAST wat recht te zetten

VoV, 22-11-2018. 5:51 uur. Aanstaande zondag is het eerste damesteam van FAST uit het Limburgse Gennep de tegenstander van Team Eurosped. FAST komt voor het derde jaar op rij uit in de Dames Eredivisie. Vorig jaar kon FAST zich ternauwernood handhaven op het hoogste niveauĀ  maar met overwinningen op o.a. Regio Zwolle Volleybal hebben ze dit seizoen onder leiding van Harmen Bijsterbosch al laten zien waartoe ze in staat zijn. FAST staat momenteel op een vierde plaats met 16 punten uit 8 wedstrijden.

De ploeg van Jan Berendsen hoopt de fans in de Sinterklaas tijd een mooie wedstrijd tegen de “Roze Brigade” cadeau te kunnen doen. En wil daarnaast uiteraard nog een vlekje op het blazoen wegwerken. Het vlekje dat de 0-3 nederlaag in Vroomshoop tegen Zwolle er achter liet.

Vorige week moest Eurosped, na de verloren thuiswedstrijd tegen Regio Zwolle Volleybal, de focus op hekkensluiter Pharmafilter US uit Amsterdam zetten: een nieuw gezicht in de Dames Eredivisie. Team Eurosped wist vooraf wat het te doen stond: in eerste instantie natuurlijk de afspraken uitvoeren en ten tweede een positief resultaat neerzetten en de punten mee terug nemen naar Vroomshoop.

Deze wedstrijd is Team Eurosped niet echt in de problemen geweest. Het lukte Pharmafilter US wel eens om een drietal punten voorsprong te nemen maar dat werd steeds weer teniet gedaan door met druk te serveren en goed te blokkeren. Zeker aan het eind van de 3e set werd het lengteverschil tussen de beide teams duidelijk door 2 kill – blocks achter elkaar. Hierdoor werd de 3-0 winst in de laatste set zeker gesteld.

gh @ Vizier op Volleybal. Affiche via Eurosped.