Eurosped klopt Set-Up, zege voor Apollo 8

VoV 20-10-2019. 7:50 uur. Met vandaag nog te gaan de wedstrijd tussen Peelpush en TTPA (15:00 uur, Meijel) zit het eredivisieweekend bij de dames er weer op. Met een dikke zege voor Apollo 8 en Sliedrecht Sport, een uitzege voor Eurosped in drie sets en een zege in vier sets van Regio Zwolle Volleybal. Eurosped bleef ongeslagen, net als Sliedrecht Sport. Set-Up leed de eerste nederlaag.

Apollo 8 boekte een (verrassende) zege tegen het bezoekende VC Sneek. Het werd 3-0 in Borne. Via 25-19, 25-21 en 32-30. Apollo 8 pakte na 13-13 in de eerste set twee puntjes voorsprong en bleef vervolgens via 17-14 en 21-16 aan de goede kant van de score. Ook in set twee liepen ze in het middendeel weg bij Sneek, de 17-14 werd 22-18. Annelies Dokter, die met 17 punten topscorer bij Apollo werd, kwam er daarna in de finale goed door.

In de derde set was het super spannend. Sneek stond meerdere keren een paar puntjes voor maar steeds kon Apollo er weer naastkomen. Vanaf de 24-24 ging het om wedstridjwisnt of een verlenging met een vierde set. Pas na de side out op 30-30 lukte het Apollo 8 om op eigen serve te scoren en de wedstrijd te pakken. (zie foto boven)

De ploeg van de gebroeders Oosting scoorde meer blokpunten (12 om 6), meer aanvallende punten (42 om 37) en meer aces (8 om 6) en maakte één punt meer voor Sneek dan omgekeerd. Een terechte zege dus. Topscorer van de partij werd Roos van Wijnen met 18 punten.

De fotoreportage van dit duel door Rudy van ’t Rood kunt u via onderstaande link benaderen, het loont de moeite.

Springendal Set-Up ’65 vs Eurosped was vooral in de openingsset spannend. De thuisploeg kwam ruim voor (12-8), was echter bij 14-14 die voorsprong weer kwijt, maar blokkeerde en sloeg zich via Martine Stevelink naar 22-19 bij de big points. Vera Mulder maakte gelijk (22-22) en na een gelijkopgaande eindstrijd konden zij en Kirsten Wessels bij 26-26 de beslissende tikken uitdelen.

In set twee en drie domineerde Eurosped. Het verschil van vier punten bij de 3-7 voorsprong in de tweede set kreeg Set-Up niet meer van de borden. Met de tussenstanden 7-13, 12-17 en 15-23 werd het een afgetekende 16-25 zege. In set drie sloegen Kirsten Wessels (van 10-11 naar 10-14) en Vera Mulder (van 13-15 naar 13-20) het winnende verschil op de borden. Het werd 18-25 en 0-3.

Kirsten Wessels werd de meest scorende speelster bij Eurosped met 14 punten, Merle Baasdam maakte hetzelfde aantal voor Set-Up. Het grote verschil zat in de gescoorde punten met de opslag en de blokpunten (3 om 9). Eurosped serveerde tien aces meer en maakte drie servefouten minder.

FAST kon Sliedrecht Sport tot 18-18 in de eerste set bijhouden. Vanaf die stand was het Sliedrecht Sport dat de strijd domineerde en uitliep naar 25-20. Deze domper had zijn uitwerking in de volgende sets. In set twee ging het via 13-7 en 20-10 naar 25-12, in set drie was de eindstand hetzelfde. Uiteraard was FAST teleurgesteld. “We wilden Sliedrecht met een hoge servicedruk bestrijden, maar we gingen ten onder aan de druk die zij ons oplegden. De ploeg is teleurgesteld. Dat mag, maar we moeten niet vergeten dat het kwaliteitsverschil ook groot is.” Aldus trainer coach Bijsterbosch nadien.

Regio Zwolle Volleybal boekte een 3-1 zege tgen Dros Alterno. Via de setstanden 25-23, 25-20, 23-25 en 25-17. Twee sets waren de teams aan elkaar gewaagd, twee sets was Zwolle duidelijk de betere en kwam met ruime voorsprong aan de eindstreep. In de twee gelijkopgaande sets draaide Zwolle een achterstand in het middendeel om in winst, in de derde set deed Alterno dat na een 18-15 achterstand.

Julia Joosten (Zwolle) werd met 18 punten topscorer, Anna Zijl (Alterno) kwam tot 16 punten. Zwolle had een voordeel van tien punten bij de aanvallende punten, aces en blokpunten eindigden gelijk (19 om 19) en de foutenlast was met 27 om 30 ook in het voordeel van Zwolle.

Met Peelpush vs TTPA nog te gaan is de stand nu:

Sliedrecht Sport en Europsed 3-9, Apollo 3-6, Set-Up 3-5, Zwolle 3-4, FAST 3-3, TTPA 2-2, Alterno 3-2, Peelpush 2-1 en VC Sneek 3-1.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s Rudy van ‘t Rood.