Eurosped ontsnapt, uitzege Sneek

VoV, 05-01-2019. 20:10 uur. Eurosped heeft vanmiddag een zeer moeizame zege behaald in Meijel tegen Peelpush. De ploeg uit Vroomshoop kwam met 2-0 achter, maar wist zich op tijd te herstellen en via drie gewonnen sets op rij alsnog de winst mee naar huis te nemen.

Na twee dik verloren sets met 25-14 (tussenstanden 14-9, 22-12) en 25-17 (tussenstanden 11-5, 23-14) leek de thuisploeg op een snelle zege af te stevenen. Vanaf 4-4 in de derde set nam Eurosped echter het initiatief over en sloot de derde set met ruime 16-25 (tussenstanden 7-12, 13-19) en vierde set met 13-25 (tussenstanden 8-16, 13-25) af voor de 2-2 gelijke stand. In de tiebreak kon Peelpush van 8-11 achter, na de 8-7 voorsprong bij de veldwissel, nog terugkomen naar 11-12, maar na de 12-13 maakte Eurosped de set uit.

Bij Eurosped was Kirsten Wessels met 16 punten de meest scorende speelster, Vera Mulder bleef er maar ééntje bij haar achter. Bij Peelpush werden Lotte van der Horst en Claire Crijns met elk 16 punten de topscorers. De eigen score was met 54 / 69 ruim in het voordeel van Eurosped, hetgeen voornamelijk kwam door de 4 om 18 blokpunten. Daar tegenover stond de ruime foutenlast van de bezoekers. Ze scoorden via o.a. 14 foutserves en 19 aanvallende fouten totaal 37 keer voor Peelpush.

FAST is het nieuwe jaar slecht begonnen. Thuis tegen VC Sneek werd met 0-3 verloren. De Friezinnen waren sterker en brachten dat via de setstanden 18-25, 15-25 en 19-25 tot uitdrukking. FAST kwam in de eerste twee sets vlot op een ruime achterstand en kreeg het gaatje niet meer gedicht. In de openingsset was dat bij 6-14 en 12-20 het geval. In de tweede doorgang bij 6-12 en 11-17. Sneek won die set met 15-25. In de derde en laatste set ging het tot 11-10 gelijk op, toen moest FAST afhaken. Via 11-15 en 14-20 werd met 19-25 verloren.

Iris Reinders van VC Sneek werd met haar teamgenote Anlène van der Meer topscorer met ieder 15 punten. Lisa Kersten van FAST maakte er 12. Met 39 om 54 eigen scores was VC Sneek de terechte winnaar. Het voordeel kwam vooral via aanvallend punten (27/38) tot stand.

In de stand staan Eurosped en Sliedrecht nu gelijk (33 punten) bovenaan. Op basis van een beter set gemiddelde is Sliedrecht koploper. Apollo staat derde met 26 punten, FAST heeft er 17, Set-Up 16, Zwolle ook 16, Sneek 14, Peelpush 13, Alterno 6 en TTP 3. Alterno en Set-Up moeten nog een wedstrijd inhalen.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Rudy van ’t Rood.