Eurosped oppermachtig, winst Sliedrecht

VoV, 10-12-2017. 8:50 uur. Op het programma van de Eredivisie dames voor dit weekend stonden twee derby’s, een hebben we er gehad en die eindigde in een deprimerende 0-3 nederlaag voor Set-Up, de ander hebben we er nog tegoed. In St. Anthonis ontvangt Flynth FAST vanmiddag Nering Bögel VC Weert. Verder wonnen Sliedrecht Sport (3-1 vs Coolen Alterno) en VC Sneek (3-0 vs TTP) hun wedstrijden en zag Regio Zwolle Volleybal de winst (0-3) met Peelpush naar Meijel vertrekken.

De partij in Ootmarsum werd voor de thuisploeg een kanjer van een teleurstelling, ze verloren volkomen kansloos met 0-3 via de setstanden 13-25, 13-25 en 20-25. En omdat voormalig ploeggenotes Carmen Oude Luttikhuis en Judith Kamphuis aan de basis van het succes van de gasten stonden deed het nog eens een beetje extra pijn. Het was onthutsend te zien hoe de passlijn van Set-Up volkomen werd weggeserveerd. Carmen Oude Luttikhuis (9 aces) en Rochelle Wopereis (6 aces) lieten met hun opslagen helemaal niets heel aan de andere kant van het net.

In de eerste set was er voor Daphne Knijff vanaf het begin een hoofdrol. Met vier treffers zette ze Eurosped op een 3-6 voorsprong. Na de 6-9 ging het helemaal mis voor Set-Up. In twee serve beurten werd het verschil naar 8-18 getild. Na de 11-19 scoorde Daphne Knijff nog drie keer voor een 13-25 eindstand.

In de tweede set was het niet veel anders, met die uitzondering dat Eurosped na 5-4 achter uitliep naar 5-10 (3 aces van Carmen), de voorsprong de hele set op een vijf à zes punten hield tot aan 13-19 en dat Carmen met haar machtige sprongserve de set vervolgens met onder andere 4 aces naar 13-25 serveerde.

Set-Up had het mes op de keel, moest wat om niet al weer heel snel naar de kleedkamer te kunnen gaan. Rochelle Wopereis nam het aces serveren bij een 3-2 achterstand over. Vier stuks achter elkaar zorgden voor een voorsprong. Eurosped kwam op 3-8, speelde echter met een hogere foutenlast dan in de vorige sets waardoor Set-Up redelijk in het spoor kon blijven bij de tussenstanden 6-11, 12-16 en bij 18-20 zelfs de aansluiting dreigde te maken. Net daarvoor had Jan Berendsen (bij 17-19) zijn eerste time out van de wedstrijd genomen. In de finale liet Judith Kamphuis zich met drie scores gelden. Met 20-25 was het over en uit voor Set-Up.

Carmen Oude Luttikhuis werd met 19 punten topscorer van de partij, Marleen van Benthem maakte de meeste punten (12) bij Set – Up. De 4 om 19 aces en de 26 om 36 aanvallende punten vertellen het hele droevige verhaal van de wedstrijd voor Set-Up.

Sliedrecht Sport heeft de drukke maand december met competitie, Europa Cup en nationale beker wedstrijden na de nipte 2-3 winst van vorige week bij Peelpush een goed vervolg gegeven middels een 3-1 thuiszege op Coolen Alterno. Deze week kregen Esther Hullegie en Lynn Thijssen geen rust meer en moesten vol aan de bak, hetgeen ze met 16 en 19 punten ook deden. Voor Carlijn en Carlijn van Sliedrecht was het een weerzien met hun oude ploeg.

Sliedrecht won via de setstanden 25-23, 21-25, 25-17 en 25-15. Na twee sets namen ze de wedstrijd in handen en gaven deze niet meer af. Serverend en aanvallend scoorde de thuisploeg met 63 om 43 punten veel beter, Alterno had met Eline Timmerman (6 blokpunten) en Lisanne Baak (4 blokpunten) de betere blokkeersters aan het net. Iris Scholten werd bij Alterno de meest scorende speelster met 13 punten. Kirsten Wessels kwam tot 12.

Regio Zwolle Volleybal liet zich in eigen huis overmeesteren door Peelpush. De thuisploeg leed een verrassende 0-3 nederlaag. De eerste en derde set eindigden met 23-25, de tweede ging met 19-25 naar de gasten. Bij Zwolle ontbrak de normaal veel scorende Siska Hoekstra. Aanvallend had Zwolle een ruim voordeel (41/29), maar dit ging verloren door de veel hogere foutenlast en een negatief saldo voor aces (4/10) en blokpunten (6/8).  Ester de Vries werd bij Zwolle met 18 punten, waaronder 4 aces, topscorer, bij Peelpush ging die titel naar Jody Selten met 13 punten. haar teamgenote Manouk Hermans serveerde 4 aces.

VC Sneek boekte een reguliere 3-0 zege tegen de Talentenploeg uit Arnhem. Met 25-16, 25-20 en 25-17 hield de ploeg van Petra Groenland alle punten in Friesland.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s Herman Zandhuis.