Eurosped, VC Sneek en Set-Up naar kwartfinale beker

VoV, 27-01-2022. 4:48 uur. Gisteravond werden bij de dames een drietal wedstrijden gespeeld in de achtste finales voor de Nevobo beker, waaraan nu ook de Eredivisieploegen deelnemen. De top 8 van de Eredivisies per eind december wel de verstaan, de lager geplaatste teams moesten via de tussenronde proberen tegen de acht overgebleven teams uit de voorrondes een ticket te bemachtigen. De eerste drie tickets zijn naar Eurosped, VC Sneek en Set-Up ’65 gegaan, zij schakelden Sliedrecht Sport Dames 2, Peelpush en Dinto uit.

Om 19:30 uur werd er in Sliedrecht aangefloten voor Sliedrecht Sport D2 (koploper in de Topdivisie) vs. Eurosped, dat in het rechter rijtje in de Eredivisie staat. Sliedrecht schakelde in de vorige ronde Eredivisionist Voltena met 3-2 uit, Eurosped bleef Ledûb de baas.

De thuisploeg begon heel sterk en nam vlot een 7-4 voorsprong, die na een inhaalmanoeuvre van Eurosped (9-8) bij 12-8 (time out Eurosped) weer vier punten bedroeg. Dat verschil bouwden ze uit naar zeven bij 21-14, wat later werd met een ace de eerste set binnengehaald (25-15), een wake-up call voor de bezoekers uit Vroomshoop.

In de tweede (13-25) en derde (12-25) set was Eurosped heer en meester. Ze namen in de tweede via een serve serie van Anneclaire ter Brugge een 1-9 voorsprong (tweede time out Sliedrecht Sport D2) zagen Sliedrecht tot 6-10 naderen en sloegen zich vervolgens naar 9-20. Eline Geerdink, Lisanne Baak en Anna Zijl zorgden voor de laatste punten in de set.

In de derde set kon Sliedrecht Sport na 2-6 tot 5-7 terugkomen, voordat Eurosped opnieuw afstand nam (naar 5-10, 10-15). Anna Zijl serveerde een paar aces (11-17, 11-18) een duoblok van Eline en Lisanne maakte 11-19. Aces van Lisanne Baak zetten de 12-23 en 12-24 op het scorebord, Eline Geerdink blokkeerde haar ploeg naar setwinst voor de 1-2 stand.

Eurosped begon ook in de vierde et voortvarend, (2-6), maar kwam na de 9-13 in de problemen. De serveserie naar 15-13 via o.a. een mooie rake klap van Dagmar Mourits bracht de spanning terug. Sliedrecht Sport koerste bij 20-15 (time out Eurosped) op de tiebreak af, trainer/ coach Elroy Bezemer haalde zijn ploeg bij 20-17 en 22-22 naar de kant. Met name Eline Geerdink was in de setfinale trefzeker, ze sloeg eerst de 21-20 op het scorebord en blokkeerde na 22-23 de winnende punten naar 22-25 tegen de vloer.

Eurosped speelt in de kwartfinale tegen de winnaar van VV Utrecht vs. FAST.

Om 20:00 uur begon het duel tussen Tweede Divisionist Dinto en Eredivisionist Set-Up ’65, dat daar de rode lantaarn stevig in bezit heeft. Maar toch wel als torenhoge favoriet gezien werd vanwege het verschil in divisies en dat ook volledig waar maakte. In Warmenhuizen kreeg thuisploeg Dinto per set 9, 13 en 13 punten mee en leed dus een 0-3 nederlaag.  In de kwartfinale speelt Set-Up ’65 tegen de winnaar van VCN-dames 2 vs. Apollo 8.

VC Sneek (foto boven) vs. Peelpush was de tweede keer dat de teams tegenover elkaar stonden in dit seizoen. In Sneek won de thuisploeg in de competitie met 3-2, via 15-9 in de vijfde set. Deze keer wist Sneek het duel in drie sets te beslissen.

VC Sneek kreeg in de eerste set geen grip op de prikballen van Peelpush, die hen een riante voorsprong in de finale bezorgden. Één rake klap of prikbal waren ze bij 20-24 van de zege af, maar dat punt die wilde maar niet vallen en Sneek werkte setpoint na setpoint weg, totdat ze bij 25-24 zelf de kans hadden om het af te maken. En dat lukte bij eerste gelegenheid (26-24).

De thuisploeg nam in de tweede set het heft stevig in handen en liep na 13-9 uit naar 17-12, Peelpush knokte zich terug naar 17-14, maar moest vervolgens mede door hun foutenlast toch capituleren. De 21-15 werd 25-17 en zette de 2-0 op het scorebord.

Peelpush kwam in de derde set een aantal keren sterk na een achterstand terug. Zoals bij 14-14 en 18-17. Lotte van der Horst sloeg Peelpush naar 19-18, bij 20-20 haalde Henriëtte ter Steege de thuisploeg naar de kantlijn voor de laatste aanwijzingen. De serie van drie daarna begon met een score van Lieze Braaksma, na de time out op 23-20 sloeg Celine Keijsers de 23-21 op het scorebord. Via een foutserve en een aanvallende fout kwam er een eind aan het bekeravontuur van Peelpush.

VC Sneek neemt het in de kwartfinale op tegen de winnaar van Donitas vs. Sliedrecht Sport.