Vizier op volleybal

 

Famke Boonstra van België naar Duitsland.

VoV, 02-06-2023. 3:16 uur. Clubs uit de Duitse Bundesliga zijn blijkbaar zeer gewild voor Nederlandse speelsters en Nederlandse speelsters zijn erg gewild door clubs in de Bundesliga. Nadat we gisteren konden melden dat Jolien Knollema volgend seizoen naar Duitsland verkast vanuit Italië en eerder al de overgang van Nova Marring naar de Bundesliga vanuit België melden, kunnen we nu berichten dat ook Famke Boonstra volgend seizoen bij onze Oosterburen in actie zal gaan komen.

Zij verruilde afgelopen seizoen Team 22 voor het Belgische Brabo Antwerpen en zal in het seizoen 2023/ 2024 voor de Dresdner SC gaan spelen. Daar wordt ze een collega van Hester Jasper, verder o.a. van de Belgische Nathalie Lemmens en de Duitse ex-international Jennifer Geerties. In Nederland kwam Famke Boonstra uit voor AVV Keistad en PDK Huizen voordat ze zich bij het Team 22 van de Nevobo voegde. De 21-jarige tekende een contract voor twee jaar.

“Ik verheug me er erg op om mijn volleybalcarrière bij Dresden te vervolgen en ben ervan overtuigd dat dit voor mij een grote kans is om me als volleybalsters en persoon verder te ontwikkelen. Ik hoop dat ik onze ploeg kan helpen om de gestelde targets te verwezenlijken” vertelde Famke op de website van haar nieuwe club.

Hoofdtrainer Alexander Waibl vindt Famke een zeer talentvolle aanvalsters, die zowel op de passer loper positie als op de diagonaal inzetbaar is. “Ik ben erg benieuwd hoe zij zal omgaan met de uitdagingen bij Dresden en verheug me erop haar in haar verdere volleybal loopbaan te begeleiden.”

Ander transfernieuws.

Eredivisionist VC Limax heeft zich na het vertrek van Ryan Poole en Jack Williams versterkt met de komst van de Duitser Leon Meier. Hij komt over van het Belgische Lindemans Aalst en speelde daarvoor bij Tours in Frankrijk.

gh @ Vizier op Volleybal. Archieffoto.