Vizier op volleybal

 

FAST delft onderspit in derby van het zuiden

VoV, 23-02-2022. 8:24 uur. De derby van het zuiden is een prooi geworden voor het Meijelse Peelpush. In Gennep werd het voor een paar honderd toeschouwers, waaronder Gouverneur Emile Roemer, een duidelijke 1-3 (23-25, 25-23, 19-25 en 14-25) overwinning voor de bezoeksters. ARBO Rotterdam/FAST hield de Limburgse opponent tweeënhalve set bij.

De eerste thuiswedstrijd mét publiek verliep voor ARBO Rotterdam/FAST duidelijk anders dan vooraf verwacht.  De ploeg die zondag klop kreeg tegen Team22 wist wat het te doen stond om een plaats bij de eerste negen te bemachtigen. De nummers een tot en met acht spelen de play-offs om de landstitel. Omdat Team22 buiten mededinging deelneemt en geen play-offs speelt is de negende plaats toereikend. ARBO Rotterdam/FAST heeft die klassering in het vizier maar ziet de afstand groeien. Winst tegen Peelpush was daarom geboden.

In zaal Pica Mare waren de twee ploegen uit Noord Brabant en Limburg in de eerste twee sets aan elkaar gewaagd. Dat zag ook Gouverneur Roemer. De Brabander die sinds kort de Limburgse Commissaris van de Koning is binnenkort ingezetene van Gennep. De hoogwaardigheidsbekleder kent evenals ARBO Rotterdam/FAST connecties tussen beide provincies.

De twee meest zuidelijke ploegen uit de Eredivisie maakten er in de eerste twee sets een vermakelijke pot van. Peelpush liep vroeg ut en sloeg een gat van vijf punten, maar met een sterke servicereeks van Noa Rahangmetan en prachtige klappen van buitenaanvalster Liselotte Spoormakers werd die kloof omgezet in een voorsprong. De bezoeksters kwamen in een spannend slot toch bovenop te liggen en namen met 23-25 de leiding.

Met dezelfde cijfers (25-23) trok de thuisploeg de stand in de tweede set recht.
Met de setwinst bleek ARBO Rotterdam/FAST het kruit verschoten te hebben. Met 17-25 en een nog meer overtuigende 14-25 trok Peelpush de volle winst naar zich toe.

ARBO Rotterdam/FAST likte de wonden en wist dat de foutenlast te groot was om Peelpush partij te bieden. Om zicht te houden op een de negende plaats zal de ploeg uit Gennep en Sint Anthonis in de volgende wedstrijd moeten winnen. Dat is vrijdag 25 februari.

In opnieuw Pica Mare wordt dan de strijd aangebonden tegen Lammerink Installatiegroep Set Up’65 uit Ootmarsum. De bezoekers bezetten de laatste plaats in de Eredivisie waar dit seizoen geen degradatie mogelijk is. Set Up ’65 kan vrijuit spelen, voor ARBO Rotterdam/FAST is de opdracht duidelijk maar niet eenvoudig. ARBO Rotterdam/FAST – Lammerink Installatiegroep Set Up’65 begint vrijdag om 19.30 uur in zaal Pica Mare.

gh @ VoV, bron persbericht PR & Communicatie ARBO Rotterdam/ FAS. Foto’s Peter Gommans.