FAST heeft het eerste puntje binnen

VoV, 23-12-2022. 5:00 uur. In de laatste wedstrijd van het jaar 2022 heeft FAST in de twaalfde wedstrijd van dit seizoen eindelijk het eerste puntje binnen weten te behalen. Thuis tegen Peelpush leden ze na een 2-1 voorsprong in sets een nipte 2-3 nederlaag. Voor de hekkensluiter van de Eredivisie te hopen, dat nu er ‘een schaap over de dam is’ er in het nieuwe jaar spoedig meer zullen volgen. Met deze zege klom Peelpush naar de vijfde plaats op de ranglijst, met de aantekening dat ze een puntje meer hebben dan VC Zwolle, maar wel twee wedstrijden meer speelden.

In de openingsset kon Peelpush de vier punten achterstand bij 10-6 tot ééntje terugbrengen bij 15-14, om vervolgens met 19-21 voor aan de big points te beginnen. In de setfinale bleven ze die voorsprong behouden en sloten met 22-25 af. In set twee pakte FAST na 10-10 via 16-12 een ruime 20-14 voorsprong. Peelpush wist de spanning terug te brengen toen ze de stand naar 21-20 brachten, maar slaagden er niet in de thuisploeg de setwinst te ontfutselen. Het werd via 25-22 een 1-1 stand.

FAST werkte in de derde set een achterstand bij 5-8 en 9-11 weg en ging bij 12-11 voor het eerst in de set aan de leiding. Het verschil van twee puntjes bij 17-15 bouwden ze met een serie van zes punten uit naar 23-15, waarop de 25-17 setwinst volgde, goed voor het eerste competitiepuntje in dit seizoen.

Peelpush kon de vier punten voorsprong in de vierde set bij 10-14 met een puntje meer of minder vasthouden tot 16-20 bij het begin van de setfinale. FAST wilde niet capituleren, vocht voor de winst in drie sets en kwam terug naar 20-20.  Peelpush sloeg zich opnieuw naar vier punten voorsprong (20-24), maar zag de thuisploeg opnieuw angstvallig dicht bijkomen toen er 23-24 op het scorebord kwam. Net op tijd konden ze het laatste punt voor de 23-25 eindstand maken, waarmee ook zij een puntje binnenhaalden.

In de tiebreak werd er met 8-7 van speelhelft gewisseld. Peelpush kwam op beslissend voordeel bij 9-11, had via de side out op 11-13 (score Celine Keijsers) dat beslissende verschil nog en maakte met twee breakpoints (een ace en een aanvallende fout van FAST) de set af. De 11-15 betekende een 2-3 zege.

• 11> FAST 12-1

Het seizoen wordt hervat op 5 januari aanstaande. En dan volgen op 6, 7 en 8 januari ook meteen de volgende wedstrijden in de eerste ronde van het nieuwe jaar.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Peter Gommans.