FAST houdt landskampioen één set bij

VoV, 25-02-2019. 5:45 uur. Eenmaal geplaatst voor de Kampioenspoule heeft FAST zich ten doel gesteld het tegenstanders lastig te maken, en waar mogelijk voor een verrassing te zorgen. Dat streven maakten de speelsters van trainer Harmen Bijsterbosch zondagmiddag bijna waar. Nadat de Roze Brigade de setwinst uit de vingers liet glippen, slaagde zij er niet meer in het treffen met Sliedrecht Sport  tot een wedstrijd te maken.

FAST toonde in die eerste set spelvreugde en veerkracht. De thuisploeg boog een snelle 4-9 achterstand gestaag om in een voorsprong, en had bij 25-24 de setwinst voor het grijpen. Toch stond FAST met lege handen toen Sliedrecht Sport zich herstelde en met 25-27 de leiding nam.  De teleurstelling van het verlies had zijn weerslag op het spel in de tweede set. Sliedrecht liep snel uit naar 2-11 en pakte de set met 8-25.

Het duurde in de derde set langer voordat de Zuid-Hollandse gasten een demarrage plaatsten. FAST was bij 7-10 gezien. Een kleine opleving aan het slot verzachtte de pijn. Met 14-25 stelde Sliedrecht Sport de 0-3 zege veilig.

De teleurstelling was van de gezichten van de FAST – speelsters af te lezen. Dat zag ook trainer Harmen Bijsterbosch. “We hebben ons zelf tekort gedaan. De teleurstelling van het verlies in de eerste set werkte door in de andere sets.”

Zondag 2 maart treedt FAST aan tegen Eurosped. Het treffen met de nummer twee uit de regulieren competitie wordt vanaf 15.30 uur gespeeld in Vroomshoop.

gh @ VoV, verslag en foto van Jos Gröniger, PR – Commissie FAST.