FAST houdt woord en grijpt de leiding

VoV, 10-05-2021. 12:23 uur. Willen is kunnen. De speelster van Eredivisionist FAST hebben aan de gevleugelde afspraak zaterdag uitvoering gegeven. De ploeg uit Gennep en Sint Anthonis heeft de ambitie als eerste te willen eindigen in de competitie met de zo gehate naam Degradatiepoule, en daarmee als vijfde te eindigen in de Eredivisie Volleybal Dames mee gestalte gegeven. Door de eerste overwinning (2-3) in vier ontmoetingen met Laudame Financials VCN is FAST koploper geworden in de Degradatiepoule.

In Capelle aan den IJssel trof FAST een tegenstander die tot drie keer toe met de winst aan de haal ging. Pijnlijk was de wijze waarop de Capelse tegenstander FAST uit de bekerfinale hield. Zaterdag revancheerde het team van trainer Ivo Martinovic zich voor die nederlaag op paaszaterdag en pakte en passant de eerste plek in de Degradatiepoule.

Dat ging in sporthal Oostgaarde met ups-and-downs. Nadat de eerste set op de valreep aan de thuisploeg gelaten werd (25-20) trok een ontketend FAST met 13-25 de stand gelijk. VCN diende FAST van repliek (25-15) en nam opnieuw de leiding. Aan de hand van topscorer Anne Heesakkers (en de overige uitblinkers) hervond het gedreven FAST zich en kwam via 23-25 op 2-2. Daarmee had het team uit Sint Anthonis en Gennep de tegenstander op de knieën. Na de wissel van speelhelft (7-8) sloeg FAST in de vijfde set een beslissende kloof. VCN vocht terug, maar met 12-15 trok FAST ditmaal aan het langste eind.

De twee punten waren voldoende om in de ranglijst VCN op achterstand te zetten en Eurosped op basis van de onderlinge resultaten en een beter set gemiddelde van plaats één te verdrijven.

Met de uitwedstrijd van woensdagavond tegen Lammerink Installatiegroep Set- Up’65 in Ootmarsum voor de boeg heeft FAST de beste papieren om de Degradatiepoule winnend af te sluiten. Daarmee evenaart het ook de beste prestatie ooit, de vijfde plaats in de eindrangschikking van de Eredivisie. Het slotduel biedt volop aanleiding tot het laatst strijdlustig te blijven. Lammerink Installatiegroep Set Up ’65 vs. FAST begint woensdagavond om 20.00 uur. De wedstrijd is via livestream van Volleybal.nl te volgen.

gh @ VoV, bron persbericht FAST via de PR-commissie. Foto Peter Gommans.