FAST stelt teleur tegen Talent Team

VoV, 13-12-2018. 6:22 uur. Eredivisionist FAST heeft zich op bezoek bij laagvlieger Talent Team Papendal Arnhem (TTPA) behoorlijk in de luren laten leggen. De nummer vijf die landskampioen Sliedrecht Sport zondag het vuur aan de schenen legde, stelde met een verrassende 3-0 nederlaag teleur. Weliswaar waren de marges steeds minimaal (drie keer 25-23), het contrast met zondag was enorm.

In sporthal Valkenhuizen werd snel duidelijk dat TTPA de huur duur zou verkopen. De Arnhemse talenten gaven FAST geen moment kans een comfortabele voorsprong te nemen. De hardwerkende Roze Brigade had de thuisploeg in de eerste set bij 22-23 in de tang maar liet de opponent die zich vijf servicefouten permitteerde, toch ontsnappen met 25-23.
Het zonder midden Joska Fransen aanvallend onmachtige FAST had het ook in de tweede set lastig. Door een aantal aces klaarde de lucht voor de ploeg van trainer Harmen Bijsterbosch op, maar weer hield de voorsprong geen stand. TTPA trok weer met 25-23 aan het langste eind.
Een snelle 1-4 voorsprong smolt als sneeuw voor de zon. In de derde set kwam FAST niet los van TTPA en verloor de set weer met 25-23.

Terwijl zijn speelsters aangeslagen afdropen vond trainer Harmen Bijsterbosch moeilijk woorden voor de nederlaag. “Aan de inzet heeft het niet gelegen, maar we waren te weinig overtuigd van ons zelf. Daarbij hebben we aanvallend niet genoeg gebracht.”

Zondag wacht FAST een thuiswedstrijd. Tegenstander is Springendal Set Up’65 dat zesde is het met Apollo 8 en FAST in de slag is om twee tickets voor de Kampioenspoule. De wedstrijd begint zondag om 15.30 uur in de Activiahal in Sint Anthonis.

gh @ VoV, verslag van Jos Gröniger, PR Commissie FAST. Foto’s Rudy Biekart.