FAST toont karakter

VoV, 23-12-2022. 15:22 uur. In tegenstelling tot eerdere wedstrijden liet ARBO Rotterdam FAST zich in de streekderby tegen Peelpush niet meteen overrompelen. Na een enerverend begin stond het team zelfs met vier punten voor; een ongekende weelde. In het vervolg van de set kroop Peelpush dichterbij na enkele fouten van de thuisploeg en ging de strijd vervolgens gelijk op. Aan het slot van het eerste bedrijf van de wedstrijd kwam Peelpush op voorsprong en gaf die niet meer uit handen. Het resultaat was een 22-25 eindstand, na een gevecht dat naar meer smaakte.

Dat ‘meer’ kwam er in de tweede set. Op sommige momenten hielden ARBO Rotterdam FAST en Peelpush elkaar ook in dit deel van de wedstrijd in evenwicht. Zowel de thuis- als de uitploeg trakteerden de vele aanwezigen op sprankelend aanvalsspel. Het was duidelijk dat er ook dit keer geen cadeautjes zouden worden uitgedeeld. Bij de thuisploeg onderscheidden Silke Bruil en Anne Heesakkers zich. Spelverdeelster Bregje van den Heuvel wist hen vaak op maat te bedienen, hetgeen uiteindelijk na een bloedstollend slot resulteerde in setwinst voor de thuisploeg: 22-25. Ook Michelle Coolen onderscheidde zich overigens: ze speelde ondanks het feit dat ze ziek was, verdedigend een prima partij.

Ook de derde set werd een prooi voor de thuisploeg dat daarmee het eerste wedstrijdpunt van dit seizoen binnensleepte. Maar ook die derde set kreeg ARBO Rotterdam FAST niet zonder daarvoor diep te moeten gaan. Diverse foutservices van beide kanten ontsierden het spel, maar ze werden afgewisseld met heroïsche rally’s waarin speelsters aan beide zijden van het net alles uit de kast haalden. Dat resulteerde aan het slot van de set in een stand van 25-17. De vraag was of de thuisploeg de intensiteit van de wedstrijd ook in het vierde bedrijf vol zou houden, met name omdat coach Jacek Ziemba slechts over een paar wisselspeelsters beschikte.

In de vierde set ging de strijd opnieuw gelijk op. Met een geweldige servicereeks wist Bregje van den Heuvel de dames van Peelpush stevig onder druk te houden. Maar de ploeg uit Meijel gaf geen krimp en speelde bij momenten nagenoeg foutloos. De beide teams wisten het publiek te boeien door steeds opnieuw van stuivertje te wisselen. Dat leverde tussentijds een setstand van 20-20 op. De big point gingen dit keer richting Peelpush, hetgeen uiteindelijk resulteerde in een stand van 23-25. Een vijfde set moest gespeeld worden om tot een winnaar van de wedstrijd te komen.

ARBO Rotterdam FAST vloog in dit laatste bedrijf uit de startblokken waardoor er een stand van 4-1 op de borden kwam te staan. Peelpush schakelde echter naar een hogere versnelling en wist al snel weer langszij te komen. Daarna scoorde eerst de ene ploeg en daarna de andere tot de stand 10-11. Bij deze stand gaf Peelpush er blijk van de sterkste zenuwen te hebben en trok met 11-15 aan het langste eind.

De wedstrijd van de thuisploeg toonde echter een ander gezicht dan de uitwedstrijd tegen Peelpush die enkele weken geleden werd gespeeld. Toen bleek de ploeg uit Gennep en Sint Anthonis zowel speltechnisch en psychisch duidelijk de mindere van Peelpush. Dat was afgelopen donderdag in zaal Pica Mare anders. De thuisploeg bleek (nagenoeg) de gelijke van het Meijelse team. Hierdoor kan ARBO Rotterdam FAST ondanks het verlies toch met een goed gevoel de feestdagen in en het restant van de competitie met vertrouwen tegemoetzien.

gh @ VoV, verslag door Peter Toonen, FAST. Archieffoto’s Peter Gommans en Wim Simons.