FAST troeft Regio Zwolle Volleybal af

VoV, 28-03-2019. 6:03 uur. Eredivisionist FAST heeft een klinkende 0-3 overwinning behaald bij Regio Zwolle Volleybal. In de hoofdstad van Overijssel liet FAST, dat twee van de drie eerdere onderlinge ontmoetingen won, er geen twijfel over bestaan wie het sterkste was. In 66 minuten eiste de Roze Brigade met 21-25, 15-25 en 15-25 de volle winst op.

Daarmee herstelde FAST zich van de 2-3 nederlaag die het op 19 maart leed tegen Regio Zwolle Volleybal, en voor het snelle verlies (0-3) van zaterdag 23 maart tegen Eurosped.

In het Landstede Sportcentrum in Zwolle viel woensdagavond alles op zijn plaats. In de hal waar FAST op zaterdag 22 december vorig jaar een kansloze 2-0 achterstand omboog in een 2-3 zege was er maar één ploeg die overheerste.

In de eerste set bleef het lang spannend maar FAST was met 21-25 sterker. In de twee volgende sets wist de Roze Brigade sneller een beslissing te forceren. Met twee keer 15-25 pakte FAST de eerste volle 0-3 winst in de Kampioenspoule.  Door de overwinning is FAST opponent Regio Zwolle Volleybal weer gepasseerd. De Roze Brigade is na zeven wedstrijden vijfde en heeft twee punten meer dan Zwolle.

Trainer Harmen Bijsterbosch zag dat zijn team de wedstrijd steeds gecontroleerd had. “We waren vanaf het begin de bovenliggende partij. De meiden waren steeds scherp, aanvallend en verdedigend. De lange rally’s waren in ons voordeel.”

FAST speelt zondag 31 maart de laatste thuiswedstrijd. In Sint Anthonis is Springendal Set Up’65 de tegenstander. De Ootmarsumse ploeg, die de punten voornamelijk in eigen huis verzameld heeft, is in de race voor de tweede plaats. De rol van underdog lijkt FAST op het lijf geschreven. “We kunnen vrijuit spelen. Wij moeten niks”, aldus de trainer.
Bij FAST komen zondagnamiddag de aanvalsters Nynke Rovers en Annemiek Manschot voor het laatst in actie. De wedstrijd tegen Springendal Set Up’65 begint om 17.00 uur.

gh @ VoV, verslag van Jos Gröniger, PR Commissie FAST. Archieffoto.