Fellini Vips zijn de baas in Enschede

VoV, 08-03-2019. 12:12 uur. Donderdagavond, 07 maart 2019, was het dan weer zover. Een echte stadsderby in de Enschedese Pathmoshal: Fellini Vips – Twente ’05. Het publiek ging er eens even goed voor zitten!

Na het verlies eerder deze competitie, waren de lange mannen van Fellini Vips gebrand op revanche. Dit mede met het oog op de felle strijd tegen de onderste p/d plek waar BOVO ook steeds meer punten weet te behalen.

De eerste twee sets speelde Fellini Vips zeer agressief en gefocust. Twente ’05 werd onder druk gezet met slimme services, de side out was meer dan goed en de rally ’s werden meestal in het voordeel van Fellini Vips beslist. Zelfs een aantal scheidsrechterlijke dwalingen bracht de mannen niet uit hun evenwicht. Een terechte 2-0 voorsprong als gevolg. (25-22, 28-26).

In de derde set kwam Twente ’05 beter in haar spel mede vanwege diverse persoonlijke ‘domme foutjes’ van Fellini Vips. 2-1 dus (20-25).  Focus! Eigen dingen goed doen! Pak ze! Slim spelen! We pakken 4 punten! Niet een 5e set!  Dit was de strekking van de tactiek voor de 4e set die tot 20-20 gelijk opging. Een mooie serviceserie, een aantal ‘overwachte’ verdedigingsacties en persoonlijke fouten aan de kant van Twente ’05 hadden setwinst voor Fellini Vips tot gevolg. Een terechte 3-1 overwinning en welkome 4 punten als uiteindelijk resultaat.

In deze Heren Derde Divisie A spelen 3 teams vanuit Enschede; De studenten van Harambee, de talenten van Twente ’05 en de routiniers van Fellini Vips. Alle onderlinge wedstrijden zijn nu gespeeld met de volgende Enschedese kampioenschapstand: