Vizier op volleybal

 

Femke Stoltenborg beëindigd loopbaan als international

VoV, 18-03-2020. 10:40 uur. Achterhoekse Femke Stoltenborg (28 jaar) zet een punt achter haar carrière als international bij de Oranje dames. De spelverdeelster kwam 244 keer uit voor het Nederlands team. Stoltenborg behoorde in 2018 voor het laatst tot de wedstrijdselectie van Oranje, die uit 14 speelsters bestaat/ bestond.

Ze speelde in 2018 haar laatste interlands. Hierna kozen de bondscoaches Jamie Morrison en Gianni Caprara voor Laura Dijkema en Britt Bongaerts als spelverdeelsters. Zij gaat zich nu voorbereiden op een maatschappelijke carrière. “Ik hoop aankomende zomer mijn bachelor psychologie af te ronden en ben daarnaast begonnen met het TeamNL@work traject van NOC*NSF”, vertelt Stoltenborg. “Ik vind het belangrijk om iets inhoudelijks naast het professionele volleybal te doen en ik heb zin om uit te vinden waar mijn talenten op het maatschappelijk vlak liggen.” Vertelt ze op de Nevobo site.

Femke Stoltenborg debuteerde bij de Montreux Volley Masters in Oranje. Zij kan terugkijken op een imposante carrière als international met EK-zilver van 2015 en de prachtige top vier klassering op de Olympische Spelen van 2016. Ook in 2017 won ze zilver op het EK.

Op haar Facebookpagina zegt ze: “Het is mooi geweest! Ik heb met heel veel plezier deel uitgemaakt van de Volleybaldames, ik heb dingen meegemaakt die ik nooit zal vergeten, ik ben gegroeid als speelster en persoon. Maar het belangrijkst van alles zijn de mensen en speelsters die ik heb leren kennen en met wie ik de afgelopen 10 jaar heb mogen samen spelen/werken. Ik heb vrienden voor het leven gemaakt en zonder jullie, meiden, had ik het niet kunnen doen. Dank je wel”
Als heel bijzonder vertelt ze op de Nevobo site met name de periode onder Giovanni Guidetti, in 2015 en 2016, die was uniek. “De flow die toen in ons team zat was heel bijzonder.”

Femke Stoltenborg speelde bij clubs uit Nederland (Longa’59, Volleybalschool Sourcy, HAN Volleybal, TVC Amstelveen), Duitsland (SC Dresden, Arubis Hamburg, Ladies in Black Aken (2 periodes) en MTV Stuttgart ( 2 periodes), Italië (Forli), Polen (Lodz) en Roemenië (Alba Blaj)

gh @ Vizier op Volleybal. Bron o.a. Nevobo.nl. Foto FIVB,