Vizier op volleybal

 

Final Six: Reacties op winst en verlies

VoV, 29-06-2018. 5:22 uur.  Op NOS.nl vertelde teamcaptain Maret Balkestein – Grothues gisteren na de kansloze 3-0 nederlaag (16, 17, 23) tegen Brazilië:  “Het was geen goede wedstrijd van ons. Wij zaten geen moment in de wedstrijd, zeer teleurstellend. Brazilië won de belangrijke punten. Op dit moment zijn we gewoon niet goed genoeg voor de wereldtop. We staan wel bij de Final Six, maar hebben niet ons gewenste niveau gehaald.”

Ze ging verder met: “Als we weer thuis zijn zullen we in de spiegel moeten kijken en zullen we weer keihard moeten gaan trainen om bij het WK weer op topniveau te kunnen zijn. Ik denk dat onze trainingsintensiteit omhoog moet. We moeten er staan op de belangrijke punten, daar moeten we in investeren tijdens de trainingen. We moeten hard blijven werken en hiervan als team leren.”

Bondscoach Jamie Morrison op de persconferentie na de wedstrijd: “Allereerst wil ik Brazilië feliciteren met hun prima wedstrijd. Zij speelden volleybal zoals het gespeeld behoort te worden. Mijn team speelde een goed VNL toernooi maar ik ben teleurgesteld dat het eindigde zoals het vanavond (gisteravond) deed. Ik vertrouw erop dat we hiervan leren, we ons dit verlies blijven herinneren en we er straks bij het WK ons voordeel mee doen”

De Braziliaanse bondscoach Jose Roberto Guimaraes: “Ik ben erg blij en erg trots op mijn team. We speelden erg goed. Zowel op de serve, als in de verdediging en het blok en bijna alles liep perfect. Het was een lang toernooi, we zijn al zeven weken van huis, maar de energie die er nog in dit team zit is prachtig. Ze vochten voor elke bal. Nu gaan we ons voorbereiden op het duel tegen China.” Teamcaptain Roberta Ratzke: “ Nederland vocht dapper, maar we speelden erg goed. Vooral onze opslagen waren erg drukvol.”

In de andere poule behield Turkije via de 2-3 winst op Servië de kans om door te gaan naar de halve finale. Zij zijn afhankelijk van het resultaat van USA vs Servië van vanmorgen.

Giovanni Guidetti: “Ik moet de speelsters echt een compliment geven, in twee dagen speelden ze 10 sets en vochten ze voor elk punt. Ik ben erg blij voor ze dat ze de kans om van een topteam als Servië te winnen hebben benut. Misschien speelde Servië dan wel vandaag niet zo goed, zoals ze zelf vinden, maar volgens mij hebben ze nog altijd een geweldige ploeg, vooral blokkerend en verdedigend. Beide coaches wisselden veel, en gelukkig pakte dat bij ons steeds heel erg goed uit.”

De Turkse teamcaptain Eda Erdem Dündar: “In de eerste set konden we Servië niet de baas, daarna kwamen we in ons spel en konden dat tot aan de vierde set vasthouden. In die set maakten we teveel fouten, maar in de tiebreak herpakten we ons geweldig. We hebben het dan wel niet meer in eigen hand, maar ik ben geweldig trots op onze prestatie vandaag (gisteren).

Bondscoach Zoran Terzic van Servië: “De felicitaties voor Turkije, zij hebben verdiend gewonnen. Daarover bestaat geen twijfel. Niet omdat we verloren hebben ben ik ontevreden, je verliest nu eenmaal af en toe, maar wel omdat we niet goed gespeeld hebben. Ik ben er nog niet achter waarom het vandaag (gisteren) niet liep, maar we haalden absoluut ons niveau niet. We zullen ons heel wat moeten verbeteren om van de USA te winnen.”

Milena Rasic: “Turkije speelde een prima wedstrijd, gefeliciteerd daarmee. Wij hadden onze dag niet en zullen ons op veel punten moeten verbeteren. Morgen (vandaag) is er weer een wedstrijd en we zijn nog steeds niet uitgeschakeld.”

gh @ Vizier op Volleybal. Foto ’s FIVB