Final Six: Winst Brazilië en Frankrijk

Brazil1

VoV, 05-07-2017. 6:20 uur. Gisteravond Nederlandse tijd waren de eerste twee poule wedstrijden bij de World League Final Six in Brazilië gespeeld.  Gastland Brazilië opende het toernooi tegen Canada, daarna speelden Frankrijk en USA tegen elkaar.

Brazilië had het moeilijk in de eerste twee sets.  De openingsset werd met 25-21 gewonnen, maar daar moest wel een heel vlot opgelopen achterstand van een punt of vijf voor ingehaald worden. In de tweede set kwam Canada sterk terug met 17-25 winst. Daarna besliste de thuisploeg met twee keer 25-19 de wedstrijd voor zich. Wallace de Souza werd met 18 punten topscorer.

In aanval (44/44) en blok (9/9) deden de teams niets voor elkaar onder. Canada scoorde één puntje meer met de opslag, maar had met 26 / 35 een veel hogere foutenlast.

Frankrijk en USA deden er vijf sets over om te bepalen wie er als winnaar onder de douche ging. De Fransen wonnen nipt de eerste (27-25) en derde set (26-24) en leden in de tweede (20-25) en vierde (17-25) een best wel ruime nederlaag. In de tiebreak wist de Franse ploeg de winst met 15-12 naar zich toe te trekken.

Ook in deze partij waren de scores voor aanval, blok en serve met 70 / 68 nagenoeg gelijk. De immense foutenlast van 43/35 werd Frankrijk niet noodlottig omdat ze die in juiste proporties over de sets wisten te verdelen. Lulien Lyneel (Frankrijk) werd met 20 punten topscorer.

Voor vandaag staan de wedstrijden Rusland vs Canada en Servië vs USA op het programma.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto FIVB, Brazilië.