Vizier op volleybal

 

FIVB World Tour in januari in Nederland

VoV, 21-11-2017. 6:15 uur. Tijdens de winterstop van het zaalvolleybal in Nederland komt de FIVB World Tour Beachvolleybal met een vier sterren toernooi naar Nederland. Hoe vreemd klinkt dat wel? Winterstop zaalvolleybal, dan beachvolleybal in Nederland! Toch klopt het, van 3 t/m 7 januari  komt de World Tour namelijk terug naar de Sportcampus Zuiderpark in Den Haag.

Dit toernooi is opgewaardeerd naar een vier sterren status, waarmee de deelname van de voltallige wereldtop is gegarandeerd. De centrale topsporthal van Sportcampus Zuiderpark wordt omgebouwd tot een beachvolleybal arena waar onder meer alle Nederlandse topteams in actie komen.

Alle Nederlandse topteams doen dus mee aan dit DELA Beach Open, zoals het toernooi is genoemd. Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen geven acte de présence evenals Christiaan Varenhorst, die met Jasper Bouter zal spelen. Ook Ruben Penninga / Tom van Steenis, Wessel Blom / Yorick de Groot en Sven Vismans / Jannes van der Ham hebben zich ingeschreven.

Bij de dames beginnen Sanne Keizer en Madelein Meppelink van Beachvolleybal Team Nederland aan hun nieuwe samenwerking. Ook Annemieke Driessen / Ilke Meertens en het nieuwe duo  Marleen van Iersel / Joy Stubbe (foto) beginnen in Den Haag aan hun ‘Road to Tokyo’.

Michel Everaert, directeur evenementen van de Nevobo, kijkt vol trots uit naar het DELA Beach Open: ‘Voor de ontwikkeling van het beachvolleybal in Nederland is het van groot belang dat onze topspelers zich aan hun eigen publiek kunnen laten zien. Door de mogelijkheden die Sportcampus Zuiderpark biedt, kunnen wij een fantastisch beachvolleybalfeest organiseren voor zowel de deelnemers als het publiek. We zijn blij en dankbaar dat Den Haag en coöperatie DELA ons wederom steunen in dit initiatief.’

Het DELA Beach Open vindt plaats in de laatste week van de kerstvakantie en is het leukste vakantie-uitje voor de hele familie. Op de Sportcampus komen topsport en topentertainment samen. Met dj’s, dans, lichtshows en publieksacties wordt gezorgd voor een mooie sfeer in het stadion. Voor kinderen is er de Kids Zone. Prijzen van tickets variëren van € 5,- tot € 20,-, jeugd tot en met 12 jaar kan alle dagen voor € 5,- naar binnen. Toegang tot de kwalificaties op woensdag 3 januari is gratis.

gh @ Vizier op Volleybal. Bron o.a. Nevobo. Foto Ruud Montagne.