Fleur Meinders MVP bij winnend Ladies in Black Aachen.

VoV, 05-01-2024. 13:25 uur. In de Bundeliga dames werden gisteravond twee wedstrijden gespeeld met Nederlandse inbreng. De Ladies in Black uit Aachen gingen op bezoek bij hekkensluiter VC Neuwied en keerden met een 0-3 zege in de tas naar de thuisbasis terug. De thuisploeg bleef per set op 20, 19 en 14 punten steken. De gasten hadden met 41 om 58 punten een beduidend betere eigen score.

Spelverdeelster Fleur Meinders werd tot MVP gekozen, zij scoorde 1 punt. Dat aantal kreeg Nicole van de Vosse ook achter haar naam tijdens haar invalbeurt en Jolijn de Haan scoorde twee keer vaker in de eerste set. Daarna kwam ze niet mee in actie.

Na de 3-0 zege op VfB Suhl is MTV Stuttgart de nieuwe koploper in de Bundesliga, weliswaar met een gespeelde wedstrijd meer, maar ook met 2 punten voorsprong (32 om 30) op SC Schwerin en 4 meer dan SC Dresden. Aachen is de nummer negen in de stand met 8 punten.

Stuttgart won de wedstrijd via de setstanden 25-22, 25-19 en 25-21. In de eerste set maakten ze de 20-21 achterstand ongedaan en in de volgende twee was er bij 21-16 een geruststellende marge voor de uiteindelijke winst.

Spelverdeelster Britt Bongaerts scoorde de meeste Nederlandse punten (6), Eline Timmerman liet er 2 noteren (blokpunten) en Jolien Knollema, die een invalbeurt had, kwam tot 1 treffer.

Bij de mannen in de Bundesliga won Powervolleys Düren van Luuc van der Ent en Siebe Korenblek met 0-3 bij Haching München. De thuisploeg kreeg 17, 20 2n 21 punten per set mee. Bij het ingaan van de bigpoints ging Düren steeds reeds ruim aan de leiding en dat verschil stonden ze niet meer af.

Luuc van der Ent scoorde 7 keer, Siebe Korenblek stond niet op het matchreport.  Düren staat met 12-24 op de zesde plaats. Haching was de nummer elf en had nog maar 4 puntjes bij elkaar geslagen.