Flits D1 via vijfde set naar overwinning

VoV, 04-11-2019. 10:54 uur. Zaterdagmiddag 18.30 uur stond de wedstrijd tegen VC Krimpen op het programma, een jong team met wisselende uitslagen waaronder een winstpartij tegen het tot dan toe ongeslagen WHV.

Enigszins onwennig en verrast, zoals wel vaker dit seizoen, was de start van de eerste set. Voor we het wisten stonden we tegen een behoorlijke achterstand aan te kijken en was de eerste set alweer voorbij met als eindstand 12-25.

Dat hier nog wat werk te doen is mag duidelijk zijn, met dezelfde tips en tric’s als set 1 werden de meiden in een iets gewijzigde samenstelling het veld weer ingestuurd. Door meer uit de opdracht te volleyballen en de servicedruk te verhogen kregen we steeds meer grip op het spel van VC Krimpen en kwamen we bij vlagen zelfs aan ons eigen spel toe. Dat de set uiteindelijk met 24-26 verloren ging was even een baal moment maar niet meer dan dat. De wedstrijd was aan het kantelen en wel in ons voordeel, devies was dan ook door te zetten en de druk verhogen.

In set drie en vier was het vooral Flits wat de wedstrijd dicteerde, met veel directe punten uit service en mooie punten uit aanval en blokkering werd Krimpen de mond gesnoerd en via 25-21 en 25-19 werd een vijfde set afgedwongen.

Deze set zou bepalen wie als winnende partij van het veld zou komen, ook hier was Flits de partij met het meeste vertrouwen en met veel overtuiging, 15-9, werd de winst veilig gesteld.

Blij met de winst van de partij maar minder tevreden met het begin van de wedstrijd zal Flits deze week vol aan de bak moeten op de training om er voor te zorgen dat ze zaterdag tegen VC Wik wel vanaf het begin scherp kunnen zijn. Dat dit de wedstrijd is van coach Remco Reitsma (Flits) tegen zijn dochter Anne Reitsma ( Wik ) zal hier zeker bij helpen.

gh @ VoV, verslag van Remco Reitsma, trainer coach Flits D1. Foto Rudy van ’t Rood.