Florie/NVC ten onder in derby

Afgelopen zaterdag stond een regelrechte derby tussen Florie/NVC en Taurus uit Houten op het programma. Altijd een wedstrijd die ertoe doet. Na het succes van vorige week waren de verwachtingen hoog gespannen bij NVC, maar de werkelijkheid pakte anders uit.

Het eerste punt was voor Florie/NVC, maar de spanning bij de mannen van trainer / coach Paul van der Ven was zo groot, dat de ploeg geen moment in het spel kwam. Blokkerend en aanvallend lukte het gewoon niet en Taurus liep gemakkelijk uit naar 7-11 en 11-18. Taurus, dat beslist niet slecht speelde, had “een makkie” en pas bij 13-23 kwam NVC een beetje in het normale spel. Dat leverde direct en paar punten op, maar het was veel te laat in deze set en Taurus won met 17-25.

Met dezelfde basis als in de eerste set, was het nu de vraag of Florie/NVC de schroom van zich kon afwerpen, maar daar leek het bij de start van de set bij een stand van 1-3 niet op. Met een prima servebeurt wist NVC terug te komen en zowaar, er kwam een 6-4 voorsprong op het scorebord. De fans gingen massaal achter hun ploeg staan en dat leverde een uiterst spannende set op, met snel en gevarieerd spel van twee kanten; reclame voor het volleybal.

NVC nam een 18-14 voorsprong en net toen iedereen dacht dat deze set gepakt zou worden beging NVC wat slordigheden, waarmee Taurus weer in het zadel werd geholpen en bij 20-20 was de stand in evenwicht. NVC herstelde zich en tot 27-27 was het een geweldig spannende set, waarbij beide ploegen over en weer op setpunt kwamen. Taurus had echter Guus Berenschot in de gelederen en deze speler die met afstand de beste speler in het veld was besliste de set met 27-29 in het voordeel van de bezoekers. NVC had een geweldige kans op setwinst laten liggen.

Nu was de vraag of NVC nog terug zou kunnen komen. De veerkracht van het team is bekend en tot de twaalf punten hielden beide ploegen elkaar goed in evenwicht. Weer slopen er wat onnauwkeurigheden in het spel van NVC en Taurus profiteerde direct Bij 12-15 werden er wat wissels doorgevoerd maar het mocht niet meer baten. Via 16-19 liep Taurus uit naar 20-25 en daarmee werd deze derby een anti – climax voor NVC en een verdiende zege voor de bezoekers, die (zonder de andere Taurus spelers tekort te willen doen) met Guus Berenschot de speler in de gelederen hadden, die op beslissende momenten het verschil maakte.

Na afloop was de teleurstelling van de gezichten van de spelers en fans van Florie/NVC af te lezen. Na de eerste set was het een leuke en snelle wedstrijd en menigeen zal even hebben moeten slikken om de nederlaag te verwerken.