Flynth FAST komt tekort tegen Sliedrecht

VoV, 08-01-2018. 6:15 uur.  Na de zaterdagwedstrijd van VC Weert vs TTP (3-1 winst voor Weert) werd er gisteren door Flynth FAST en Sliedrecht Sport ingehaald. Voor de ploeg uit Gennep belangrijk gezien de stand, voor Sliedrecht belangrijk in verband met hun positie als koploper. Onderstaand het verslag van Jos Gröninger van Flynth FAST.

“Koploper Sliedrecht Sport is een maatje te groot gebleken voor Flynth FAST. In de eerste wedstrijd in het nieuwe jaar won de Nederlands kampioen, die zo nu en dan de concentratie verloor, met 0-3.  Thuisploeg FAST verzuimde de sterk gespeelde tweede set naar zich toe te trekken en deed zich tekort.

De speelsters van trainer Jacek Ziemba hadden in de eerste set moeite Sliedrecht Sport bij te benen. Een servicereeks van Steffie Janshen bracht de Roze Brigade bij 9-8 de eerste voorsprong. Toch moest Flynth FAST de set met 18-25 aan de Zuid Hollandse gasten laten.

De gewenste servicedruk bracht FAST, waar Shannon Gerhardt de liberopositie innam,  in de tweede set in kansrijke positie. Mede door een servicereeks van Lisa Kersten nam de thuisploeg de leiding. Sliedrecht – trainer Matt van Wezel raakte in rap tempo door zijn time outs maar zag dat zijn team uit kansrijke positie terugkwam. Plotseling raakte het sterk opererende Flynth FAST door persoonlijke fouten de grip kwijt.  Een 20-15 voorsprong veranderde via 23-20 in en 23-25 setverlies.

De domper kwam het samenwerkingsteam uit Gennep en Sint Anthonis niet meer te boven. Met 16-25 werd de derde set verloren.

De frustratie van de verspeelde tweede set maakte na de 0-3 nederlaag plaats voor optimisme. “We speelden anderhalve set goed. Door persoonlijke fouten gaven we in de tweede set de winst weg. Als we elke week zo goed zouden spelen hadden we er nu anders voor gestaan”, vertelde trainer Jacek Ziemba.

Aanvalster Lisa Kersten keek met gemengde gevoelens terug.  “We speelden goed maar door vier, vijf fouten was  de voorsprong weg. Dat mag niet gebeuren, maar blijkbaar sluipt er dan toch onzekerheid in de ploeg.” Ondanks de reeks negatieve resultaten (acht competitienederlagen op rij) blijft Kersten optimistisch. “Onze vorm groeit nog steeds. Ik reken erop dat het goed komt.”

In de huidige stand van de Eredivisie speelden VC Weert en Flynth Flamingo’s 12 wedstrijden, alle andere teams hebben er 13 partijen opzitten. De stand is als volgt: Sliedrecht Sport 36, VC Sneek 30, Regio Zwolle Volleybal 22, Eurosped 21, Alterno 19, Set – Up 15, TTP 13, VC Weert 12, Flynth FAST 12 en Peelpush 12.

gh @ VoV, bron Jos Gröniger, PR – commissie Flynth FAST / Stichting Flamingo’s Activia Stichting Topvolleybal (FAST). Zie ook Facebook Flynth FAST Dames, Twitter @FlyntFAST, Instagram Flynth FAST Dames en www.flamingos-activia.nl