Vizier op volleybal

 

Foto’s en info van NGJK in Eindhoven

VoV, 03-06-2018. 5:55 uur. Gisteren vonden de finales van de Nationale Gesloten Jeugd Kampioenschappen (NGJK) plaats, daaraan namen teams deel die het jeugd regiokampioenschap hebben behaald. Het gaat om zuivere leeftijdsgebonden jeugdteams die door het Nevobo regiokantoor worden aangemeld. Het NGJK werd georganiseerd in de regio Zuid in het Indoor Sportcentrum Eindhoven.  Onderstaand wat nadere informatie en foto’s, die allemaal van de hand van VoV fotograaf Jan van den Noort zijn. Volgende week een fotoreportage van hem van het NGJK op VoV.

JA geboren op of na 01-10-1999 : Next Volley Dordrecht, Inter Rijswijk,  Alterno Apeldoorn, AVC ’69 Akkrum.

Van de Alterno website site: Alterno JA1 heeft op de Gesloten Nederlandse Jeugdkampioenschappen een mooie bronzen medaille in de wacht weten te slepen. Nadat in de poule in Eindhoven werd gestart met een gelijkspel tegen AVC ’69 (20-25,25-16), gevolgd door een verliespartij tegen Next Volley Dordrecht (15-25,15-25), werd in de laatste wedstrijd Inter Rijswijk op een gelijke stand gehouden (23-25,27-25). Tegenstander voor het brons werd vervolgens AVC ’69 waar nu wel van werd gewonnen (25-20,25-16). Wij feliciteren Jongens A1 en trainer Gerbrand van Hierden met deze mooie prestatie.

In de MA leeftijdsgroep namen deel :  Irene Bilthoven, Next Volley Dordrecht, Holyoke Enter (foto boven),  Sudosa – Desto Assen.

JB geboren op of na 01-10-2001: Taurus Houten,  Sliedrecht Sport, Orion Doetinchem, Lycurgus Groningen

Uit het Orion verslag: Jongens B schoot in de finale in set 1 sterk uit de startblokken en stond halverwege op een goede voorsprong. In de finale fase van de set toonde Taurus zich scherper dan de heren in het Orion oranje. Set 2 was het kruit verschoten en werd de buit meegenomen naar Houten.

In de MB leeftijdsgroep namen deel VC Polaris Helmond,  Rivo Rijssen,  Sudosa – Desto Assen, Dinto Warmenhuizen

Voor Rivo MB1 (foto boven) twitterde men onder andere “Van harte Rivo Rijssen MB1 en Johan Strokap /  Mark Agterberg met jullie 3e opeenvolgende Nederlands kampioenschap NGJK.  Wat een unieke prestatie!

JC geboren op of na 01-10-2003: Orion Doetinchem,  Prima Donna Kaas Huizen, Next Volley Dordrecht, Sudosa – Desto Assen

Uit het Orion verslag: Jongens C was net als de poule in set 1 allerminst overtuigend tegen PDK Huizen. Echter door wat omzettingen werd er in set 2 beter gespeeld en zwaar gevochten voor de punten. Helaas deed de scheidsrechter een duit in het zakje van de tegenstander door nota op het derde setpunt een in/uit bal negatief te beoordelen, dus in het nadeel van de onzen. Dat was de nekslag voor het team. Aan de andere kant was dit te verwachten: de belijning in de Eindhovense zaal is donkerblauw op lichtblauw, waardoor het contrast te licht is. Smet op de dag: veel beoordelingen waren daardoor onder de maat, met alle gevolgen van dien…

De MC groep bestond uit de teams VC Volt Cuijk,  Krekkers Mariaparochie (foto boven),  Dinto Warmenhuizen, Surf Vries

Christel Schmidt en Krekkers twitterden: Goud it is! trots op het team en support van de ouders. Op naar school en volksfeesten.  We hebben een gouden plak. Meisjes C1 wint de finale NGJK. In de Poule waren er twee zeges (25-06 en 25-14) tegen VC Volt en daarna 25-09 en 25-17 teen Surf. Er werd in de poule van Dinto verloren maar in de finale van hen gewonnen.

Een Twitter bericht over Sudosa – Desto: Vandaag mooie resultaten behaald door jeugdteams van sudosa desto Assen bij de gesloten Nederlandse kampioenschappen in Eindhoven. Helaas geen kampioenen maar wel allemaal de (halve) finalerondes gehaald Meisjes A1 2e van NL👊 Jongens C1 zijn 3e Meiden B1 zijn 4e #NGJK #volleybal

En voor Next Volley Dordrecht: Er hebben zich drie jeugdteams van Next Volley geplaatst voor de NGJK Final Four Nationaal Kampioenschap in Eindhoven. Ongewis van en ongeacht de resultaten .

Bij de jongste lichting waren in Eindhoven:

CMV1 geboren op of na 01-10-2005: Prima Donna Kaas Huizen, Hovoc Horst, Webton Hengelo, Covos Easterein.

CMV2 geboren op of na 01-10-2005: Flamingo’s ‘56 Gennep, Dynamo Tubbergen, Dinto Warmenhuizen, VVSA Vollenhove.

Dynamo Tubbergen werd Nederlands Kampioen bij de CMV groep.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s Jan van den Noort.