Frankrijk: Diefenbach met Tours in finale

VoV, 27-04-2018. 6:49 uur. Na de 3-2 thuiswinst in de eerste halve finale van de Franse play – offs leek de ploeg van Jasper Diefenbach uit bij Ajaccio weleens voor een moeilijke opgave te kunnen komen staan om de best of three serie in twee wedstrijden te beslissen.  Qua resultaat ging dat niet op, er werd met 0-3 gewonnen, qua setstanden met 23-25 in de eerste en derde set, met daartussen een ruime 19-25,  kwam die gedachte wel dcihter bij de werkelijkheid.

Tours Volley- Ball kon in de eerste twee sets met steeds een gering voordelig verschil aan de verplichte pauzes beginnen. In de eerste set bij 7-8 en 13-16, in de tweede bij 5-8 en 14-16. Na het ingaan van de big points bij respectievelijk 18-21 in de eerste en 16-21 in de tweede kwamen ze met 0-2 in sets voor. In de derde set moest een minimale 16-15 achterstand nog naar winst worden omgebogen.

Jasper Diefenbach scoorde totaal 8 punten, hij stond alle sets in de basis. Zijn ploeg had de betere cijfers voor aanvallende scores (37/41) en opslag (1/4). En speelde ook met de lagere foutenlast, die de tegenstander een direct punt opleverde (24/19). Blokkerend won Ajaccio het met 8/6.

Tegenstander in de finale wordt Chaumont, dat eerder deze week Paris Volley van Wouter ter Maat uitschakelde.