Vizier op volleybal

 

Future Warschau met Nijeboer/ van Werkhoven.

VoV, 11-08-2023. 4:05 uur. Vandaag begint in Warschau bij de Monta Beach Volleyball Club het World Tour Future hoofdtoernooi waaraan door één Nederlands mannen duo wordt deelgenomen. Thijs Nijeboer en Mart van Werkhoven hebben een plaatsje in het hoofdtoernooi en zijn als zesde geplaatst.

Gisteren vonden de kwalificatieronden plaats met daarin het als zestiende geplaatste duo Michael Hemmes/ Calvin Ooms. Zij namen het in de eerste ronde op tegen de nummer één van de kwalificatielijst, de Letten Olivers Bulgacs/ Edgars Tocs. Om het verschil aan te geven, het duo uit Letland staat op 760 ranking punten, dat uit Nederland op 82.

Het was een ongelijke strijd, waarin de Nederlanders roemloos ten onder gingen. Tot 7-7 in de eerste set konden ze gelijke tred houden, vanaf die tussenstand konden ze alleen maar achtervolgen. In de eerste set werd er gepauzeerd bij 13-8, de vierde veldwissel was bij 17-11 en de winst ging met 21-13 naar het duo uit Letland.

In set twee was er bij 5-2 en 8-3 al een ruim verschil, dat liep op tot negen punten bij 15-6. Het Nederlandse duo kon daarna geen potten meer breken, het verschil was te groot en na 18-10 ging de set met 21-12 verloren. Einde toernooi en einde buitenlands avontuur voor het duo Hemmes/ Ooms.

Het duo Nijeboer/ van Werkhoven, dat onlangs als tweede het NK afsloot en bij de Eredivisiecompetitie in Nederland won in Venlo, tweede werd in Almelo en derde in Nijmegen is als zesde geplaatst in het hoofdtoernooi. Internationaal werden ze op Future toernooien dit jaar vijfde in Lille en negende in Messina.

De eerste tegenstander vandaag om 14:00 uur in poule C is het duo Sandis Berzins/ Davis Teteris, de nummer 14 van de plaatsingslijst.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto CEV