Vizier op volleybal

 

Gaan de Oranje dames naar de VNL-Finals in Thailand?

VoV, 15-06-2024. 11:33 uur. Wellicht is het door alle perikelen rond de OS-ticketstrijd tussen Canada en Nederland een beetje ondergesneeuwd maar de Oranje dames hebben ook nog kans op deelname aan de VNL-Finals in Thailand. Helemaal nu USA vanmorgen met 3-1 van Italië heeft verloren.

De situatie rond positie 7 met vermelding gespeelde wedstrijden, gewonnen en verloren duels en behaalde punten is:

  • 5> Japan 10-7-3-22
  • 6> China 10-7-3-21
  • 7> Canada 12-7-5-20
  • 8> USA 11-6-5-19
  • 9> Nederland 11-6-5-18

De teams die lager dan Nederland op de ranglijst staan kunnen niet meer in de Top 7 komen.

Japan speelt vandaag tegen Servië, aangenomen mag worden dat gezien de resultaten van Servië de winst naar Japan gaat. Daarmee komen ze dan op 8 zeges en hebben ze hun plaats in de Top 7 veiliggesteld. Interessant wordt het morgen bij het duel tussen Japan en USA. Bij verlies kan USA maximaal op 20 punten komen, bij 3-2 winst op 21 en pakken ze de zege in drie of vier sets dan sluiten ze op 22 punten af. En een Top 7 plaats.

China speelt vanmiddag tegen Turkije, een topduel waarvan de uitkomst hoogst onzeker is. En morgen heeft China als tegenstander Polen. Twee duels die ervoor moeten zorgen dat China bij de Top 7 blijft maar dat is geen vanzelfsprekendheid gezien de stand en de uitslagen van Turkije en Polen tot nu.

Nederland speelt vannacht tegen Zuid-Korea en kan bij winst in drie of vier sets op 21 punten komen. De mogelijkheid zit er dus in dat Oranje boven USA eindigt en ook Canada, dat al uitgespeeld is, voorbijgaat. En zelfs kunnen ze gelijkkomen met China.

En dat zou betekenen dat Oranje de Top 7 haalt en zich in gastland Thailand plaats voor de VNL-Finals.

Het zou zomaar kunnen!

gh @ Vizier op Volleybal. Foto VNL/ FIVB.