Gedreven Keistad H1 wint duel in Assen

VoV, 17-10-2017. 5:20 uur. Zaterdag 14 oktober, AVV Keistad H1 moest uit tegen gedeeld koploper Sudosa Desto H1. Na een week vol met blessures en ziekte miste Keistad de twee passer lopers Martijn Krimp en Alwin Hendriks. Dus deed Marcel Ruijterlinde beroep op Leon Dersjant,  die overigens een fantastische debuut wedstrijd heeft gespeeld, Goed gedaan Leon.

Beide team waren er op gebrand om te winnen en te knokken voor elk punt. Dit was vanaf set 1 gelijk te zien. Fanatiek werden er aan beide kanten mooie punten gescoord, hevige rally’s gespeeld en geschreeuwd bij elk punt dat er gemaakt werd. Halverwege de set begon Keistad uit te lopen en Sudosa – Desto kon het gat niet meer dichten. Er werd gewonnen met 18-25.

Aan het begin van de 2e set werd er afgesproken weer net zo fel te beginnen, maar door goed volleybal van Sudosa – Desto werd Keistad onder druk gezet en kon Sudosa Desto uitlopen in de punten. Met genoeg punten voorsprong stond de thuis ploeg zelfverzekerd te volleyballen en was de 2e set bijna binnen. Op dat moment vocht Keistad terug en na een aantal spannende rally’s stond het 24-24. Maar Sudosa – Desto liet zien waarom het gedeeld eerste stond en scoorde met overtuiging de laatste twee ballen. 26-24

In set 3 was alles mogelijk. Beide teams begonnen fel en vol moed de set. De pass was goed aan beide kanten en alle aanvallers werden goed bedient door de setters. Keistad stond het grootste gedeelte van de set voor, maar Sudosa wist dit telkens dicht te lopen. Toen begon het, het gezeur en gesleur van het team en de coaches van de uitploeg.

Wel of geen opstellingsfouten, twee keer spelen werd ook een ding tijdens de wedstrijd en Jurgen de Graaf liep weer naar de bok van de scheidsrechter. Een gefrustreerd Sudosa begon zich te ergeren. De scheidsrechter was het ook zat en een gele kaart werd gegeven aan Marcel Ruijterlinde. Dit zullen we overigens niet vergeten Marcel.

Maar door alle commotie begon Sudosa meer fouten te maken en Keistad kon weer uitlopen. Keistad kwam op set punt na een mooi geslagen bal van Joost de Mie. Maar het set point werd weggeslagen en beide team stonden op 25-25. Er werd gescoord door Keistad. En op 25-26 was het René van der Lugt die ging serveren. De pass lag goed, maar Tom Slaghekke wist dat de bal op midden zou komen en blokkeerde de bal zo hard terug naar beneden. Geen twijfel mogelijk deze set was voor Keistad 25-27.

Niemand van Keistad had zin in een 5e set. Dus moest deze set gewonnen worden en zou Keistad met vier punten naar huis te gaan. Dus begon Keistad weer sterk aan hopelijk de laatste set. Sudosa was aan het shaken. De ploeg van Marcel Ruijterlinde en Michiel bakker hoefde alleen maar het laatste duwtje te geven. Maar na wat persoonlijke fouten van de uitploeg stond het weer gelijk. Een time out was nodig om alles weer op een rijtje te krijgen bij Keistad.

De race naar de vijfentwintig was begonnen, beide teams sloegen erop los en niemand gaf zich over.  Dus wat deed Keistad, waar Keistad misschien wel het beste in was op deze mooie zaterdag, ja hoor zeuren, sleuren en praten met de scheidsrechter. Weer liepen de frustraties hoog op bij de thuis ploeg.

Djim Baas en Jurgen de Graaf wisten het, wij gaan deze set naar binnen slepen. Op dat moment waren de Keientrekkers nog feller dan dat ze al waren. Sudosa kwam er niet meer langs en begon andere oplossingen te bedenken maar door goed verdedigend werk van Joeri Hazelaar kon Djim Baas de bal misschien wel iets te ver in de drie meter gooien. Maar Jurgen sprong en sloeg de bal zo hard als hij kon de diagonaal in en er werd gescoord. 22-24, Keistad kon misschien wel zijn laatste bal serveren in Assen. Zo gezegd zo gedaan, er werd geserveerd en weer kwam er een goede pass uit. Maar door het goed analyseren van Martijn Krimp wist Keistad, boven de twintig  op een goede pass komt de bal op midden.

Dus Tom Slaghekke stond weer klaar om die bal terug naar beneden te slaan. Maar de midden liep de andere kant op, als het ware in de nek van de spelverdeler want daar stond Tom niet.

Maar daar stond Joost te wachten, niet zo hard als wat Tom deed maar net zo effectief werd er geblokkeerd en de wedstrijd was afgelopen. En met 22-25 was de 4e set ook binnen. En gingen de vier punten mee terug naar Amersfoort.

Volgende week zullen de mannen van Keistad het opnemen in de volgende bekerronde tegen Velo uit Wateringen (1e divisie) en CAS-CRM/ZVH uit Zevenhuizen (Topdivisie). Deze wedstrijden zullen gespeeld worden in Sporthal Midland.

Sudosa Desto – AVV Keistad (1-3; 18-25, 26-24, 25-27, 22-25)

gh @ VoV, persbericht AVV Keistad. Foto Jan van den Noort.