Geen finale voor Bongaerts, Keemink op 1-0

VoV, 07-04-2021. 3:50 uur. Britt Bongaerts is er met LKS Lodz niet in geslaagd de finale om de landstitel in Polen te halen. Het derde duel tegen Rzeszow werd met 3-1 verloren. Na de eerdere 0-3 uitwinst en de 0-3 thuisnederlaag moest een derde duel de beslissing brengen. Daarin was Rzeszow, dat als koploper het reguliere seizoen afsloot, de betere. Via de setstanden 22-25, 25-20, 25-17 en 30-28.

In de eerst set kwam Lodz van 17-15 op 17-19 en hield daarna de voorsprong via 19-23 vast. De tweede en derde set waren voor de thuisploeg, in de tweede pakten ze na 15-15 een drietal punten voor, die na 23-20 in 25-20 eindigde. In de derde ging het via 18-13 en 21-17 naar 25-17.

De vierde set bracht volop spanning en Lodz had een stuk of vijf keer de kans om op setpoint er een tiebreak uit te slepen. De 22-21 werd 22-24 en bij 25-26, 26-27 en 27-28 slaagde de ploeg van Bongaerts niet om het beslissende punt te scoren. Dat deed Rzeszow wel op 29-28.

Bij Rzeszow werd Kiera van Ryk met 29 punten topscorer. Britt Bongaerts kreeg 4 punten achter haar naam. De finale in Polen gaat tussen Rzeszow en Chemik Police van Indy Baijens.

In Tsjechië heeft Wessel Keemink met Karlovarsko het eerste duel in de finale om de titel thuis in de ‘best off’ serie met 3-0 gewonnen van Ceske Budejovice. Via 25-21, 25-22 en 25-21. Keemink stond drie sets in de basis en scoorde één keer, blokkerend.

In de openingsset was er bij 17-12 een gaatje geslagen, waarvan na 22-17 nog vier punten over waren bij de eindstand. In de tweede doorgang pakte Karlovarsko na 21-21 het initiatief en sloot opnieuw winnend af. En in de laatste set werd een 13-16 achterstand veranderd in een 19-17 voorsprong, bij 21-20 leek het nog weer spannend te worden, maar de sterke finish van de thuisploeg leverde een 25-21 zege op.