Vizier op volleybal

 

Geen finale voor van Solkema in Duitsland

VoV, 26-03-2021. 6:37 uur. Het is spelverdeler Gijs van Solkema met Lüneburg niet gelukt om in de halve finale VfB Friedrichshafen de weg naar de finale te versperren. De uitgangspositie daarvoor was na de 3-2 nederlaag in de uitwedstrijd niet slecht, maar ook thuis moest men via een vijfsetter de meerdere erkennen in Friedrichshafen en zat er dus geen derde duel in.

De gasten namen twee keer en voorsprong, (20-25, 26-24, 20-25) die de thuisploeg met een duidelijke 25-18 in de vierde set wist weg te werken. In de tiebreak bleek Friedrichshafen het meeste over te hebben en won met 11-15. Gijs van Solkema stond alle vijf sets in de basis en scoorde 3 keer. De andere finalist komt uit het duel Düren tegen BR Volleys, daar is de stand 1-1 in wedstrijden.

In Italië heeft Perugia van Nicole Koolhaas de achtste finales overleefd en komt nu in de kwartfinale tegenover Novara van Nika Daalderop te staan. Perugia schakelde Cuneo uit via een 3-1 thuiszege en een 0-3 uitzege. Nicole Koolhaas scoorde uit 8 keer in het met 18-25, 17-25 en 11-25 gewonnen duel. In het reguliere seizoen was Cuneo als 7de geëindigd, terwijl Perugia als 10de afsloot.

In de overige achtste finales werd het ticket voor de volgende ronde gepakt door Firenze (via 3-1 en 2-3 vs. Trentino) en Scandicci (via twee keer 3-0 vs. Bergamo). Casalmaggiore en Chieri ’76 speelden nog niet tegen elkaar. In de kwartfinale speelt Firenze tegen Conegliano en Scandicci tegen Busto Arsizio. Monza van Floortje Meijners moet het tegen de winnaar van Casalmaggiore vs. Chieri ’76 opnemen. De kwartfinale worden in een best of three beslist.

Het is Karlovarsko van Wessel Keemink niet gelukt om de finale van de play offs in Tsjechië na twee duels te bereiken. Gisteren verloren ze uit bij Praag met 3-1, het eerste duel was gewonnen zodat er nog een derde volgt. Daarin heeft Karlovarsko thuisvoordeel. Het uitduel ging na de met 17-25 gewonnen eerste set naar Praag, dat met 25-23, 25-14 en 25-22 vooral in de derde set een maatje te groot was. Wessel Keemink stond drie sets op spelverdeling en scoorde 3 keer.

De winnaar moet het opnemen tegen Budojevice, dat gisteren het ticket als eerste finalist pakte.

In de finale van de CEV Cup, een Russisch onderonsje, bij de mannen was Dinamo Moskou gisteren voor de tweede keer te sterk voor Zenit Saint Petersburg. Na de 3-2 thuiszege werd er uit met 1-3 gewonnen.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Lüneburg.