Geen Franse titel voor Marrit Jasper met Nantes

VoV, 27-04-2024. 7:17 uur. In het reguliere seizoen was Nantes van Marrit Jasper onbetwist de beste ploeg in de Franse competitie, die ze dan ook als koploper met 5 punten voorsprong en slecht drie verloren duels afsloten. In de play-offs voor de kwartfinale en de halve finale werd geen wedstrijd verloren. Tegenstander Levallois Paris, dat tweede werd in het reguliere seizoen, had in de halve finale twee 3-2 zeges nodig gehad om de eindstrijd te bereiken.

Daarvan werd op 23 april de eerste wedstrijd in Parijs gespeeld. Nantes leed daar een 3-0 nederlaag via de setstanden 25-22, 25-23 en 25-19. Marrit Jasper scoorde toen 12 punten en ging passend maar één keer de fout in bij de 21 keer dat ze voor de servepass in actie moest komen.

Gisteren werd de tweede wedstrijd in Nantes gespeeld. Nantes moest winnen om de ‘best of three’ serie in leven te houden.

In de eerste set haalde Paris een 18-14 achterstand in tot 18-17 maar kreeg daarna een paar series tegen en verloor via 22-18 met 25-19. In set twee gaf de ploeg van Marrit Jasper een 21-14 voorsprong uit handen. Paris maakte van 23-21 achter een 23-24 voorsprong en benutte het tweede setpoint (24-26) voor de 1-1 stand in sets.

Paris stoomde in de derde set door (3-8, 8-16) en maakte de set na 17-21 in een keer uit. In de vierde set kwam Nantes uit verre achterstand (11-18) via 18-20 terug naar setpoint op 24-23. Maar opnieuw had Paris het betere eindschot en won met 24-26, met 1-3 en had daarmee het kampioenschap binnen.

Marrit Jasper scoorde 14 keer. Paris maakte het verschil aanvallend met 54 om 68 punten.

Nantes, dat eerder ook in 2014 en 2019 de titel in de finale miste, greep dus ook in 2024 naast de hoofdprijs van het seizoen. Maar de ploeg van Jasper veroverde wel de Franse beker, pakte het zilver in de Europese Challenge Cup en werd nu dus ‘Vice Meister’ van Frankrijk. Toch een mooie CV voor dit seizoen.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto website Neptunes de Nantes.