Geen halve finale voor Schoot en Scholten

VoV, 05-04-2019. 5:42 uur. De Rote Raben uit Vilsbiburg, de ploeg van Myrthe Schoot en Iris Scholten, is er niet in geslaagd tegen SC Potsdam een derde duel af te dwingen voor een plek in de halve finale, nadat ze uit met 3-1 verloren hadden. In een vijfsetter met een heel hoog thrillerniveau werd het nog 2-3 voor de bezoekers, nadat de Raben voor meer dan 1.000 toeschouwers via 25-21 en 32-30 met 2-0 aan de leiding was gegaan. Deze 2-0 voorsprong en de 14-12 in de vijfde set waren echter niet voldoende om er een derde wedstrijd uit te slepen.

Rote Raben was vanaf de eerste opslag goed bij de les en won na de 16-14 en 21-18 de openingsset met ruim verschil. In de tweede set was het na 21-20 en 23-23 een echte nagelbijter. De setpoints wisselden elkaar af, de overwinningskreten na de 32-30 door Channon Thompson waren tot ver buiten de sporthal te horen.

De derde en vierde set waren voor de gasten uit Postdam. Het werd 19-25 in de derde en na een 15-10 voorsprong in de vierde set voor Rote Raben werd ook deze set via 15-16 en 21-20 met 22-25 verloren. In de beslissende vijfde set was het verschil maximaal twee punten, twee matchpoints kregen de Rote Raben bij 14-12, maar die bleven onbenut. Met 15-17 plaatste Potsdam zich bij de laatste vier.

Channon Thompson (31 punten) en Laura Künzler (26 punten) waren de smaakmakers bij de thuisploeg, Marta Drpa liet 25 punten voor Potsdam op het scorebord zetten. Iris Scholten speelde niet, Myrthe Schoot moest 32 keer in actie komen op de serve van Potsdam, 3 keer ging het mis. In de eigen score werd het 80 om 89.

Naast Potsdam hebben zich ook al voor de halve finale geplaatst Stuttgart en SSC Schwerin. De Ladies in Black spelen een beslissende derde wedstrijd tegen SC Dresden voor het laatste ticket.

gh @ Vizier op Volleybal. Archieffoto CEV.