Geen koud kunstje voor Madjoe in Doetinchem

VoV, 21-11-2022. 14:08 uur. Het WK in Qatar is begonnen en ook als we wegens principiële overtuigingen hier niet te veel aandacht aan willen besteden vermelden we bij deze dat we totaal verrast zijn door de 0-2 nederlaag van Qatar gisteravond. Na afloop van onze wedstrijd van afgelopen zaterdag kwam na een 2 uur durende terugreis de conclusie dat het wekelijks trainen met airconditioning wel degelijk een positief effect heeft (lees: zou kunnen hebben 🇶🇦🤬) op het spelen van een wedstrijd in een dergelijk klimaat. God, wat was het koud in die zaal. Twee derde van ons had dan ook Qatar als winnaar van gisteravond aangewezen in ons eigen WK-pooltje…

Goed. Naast het frisse klimaat, het trage dwf-systeem en de welgeteld 26 fouten die het programmaboekje omtrent ons team bevatte was het best een frustrerende avond in Doetinchem. Ondanks dat we vrijwel de gehele wedstrijd moeite hadden om ons eigen niveau te halen wisten we, dan wel tegen de verhouding in, een vijfde set uit het vuur te slepen.

De voorgaande sets werden enkel gewonnen door het team dat niet aan de kant van het publiek speelde. Dit spelbeeld werd voortgezet in de vijfde set. Waar wij in het begin van de set nog op een kleine voorsprong wisten te komen moesten we helaas halverwege van kant wisselen. Orion nam vanaf dit moment de overhand in de set en pakte op deze manier verdiend de overwinning.

Voordat u doordraait in de vergelijking van onze volleybalwedstrijd met de voetbalwedstrijd Qatar – Ecuador willen wij u graag op het hart drukken dat wij geen miljoenen aangeboden kregen voor dit nipte verlies. Helaas. Zonder na te denken over de gemiste punten zou je wel kunnen zeggen dat we de traditie van vijfsetters in verre uitwedstrijden goed in stand houden.

Komende zaterdag Keistad thuis, altijd leuk!

gh @ VoV, verslag door Gijs Brandsen, Madjoe.