Vizier op volleybal

 

Geen OS 2021 voor Joy Stubbe.

VoV, 04-08-2020. 11:43 uur. Beachvolleybalster Joy Stubbe, in het zand partner van Marleen van Iersel, heeft een jaar voor het begin van de Olympische Spelen besloten om een pauze in haar beachvolleybal carrière in te lassen, waardoor het duo van Iersel/ Stubbe niet zal deelnamen aan de OS 2021 in Tokyo.

“Ik heb deze beslissing niet genomen om de handdoek definitief in de ring te gooien, maar juist om ervoor te zorgen dat ik hem straks weer met liefde oppak om mijn zweetdruppels mee af te vegen”, aldus Stubbe in een verklaring. Zij heeft, in overleg met haar medische staf, besloten nu een pauze in te lassen. Het uitstellen van de Olympische Spelen naar volgend jaar en het ontbreken van betekenisvolle toernooien in 2020 hebben de 23-jarige beachvolleybalster tot dit besluit gebracht.

Marleen van Iersel moet dus op zoek naar een nieuwe partner, voor haar zal het besluit van Stubbe hard zijn aangekomen, maar de 32-jarige beachvolleybalster gaat zelf wel door. “Ik ga op zoek naar een nieuwe partner om te strijden voor de Olympische Spelen in Tokio. Voor mij is opgeven geen optie.

Het olympische vuur in mij is nog lang niet gedoofd en ik zou graag mijn carrière op een positieve manier willen eindigen. Ik kan helaas op dit moment niets anders doen dan Joy haar besluit respecteren. Ik wens Joy veel succes in de toekomst.”

Joop Alberda, technisch directeur Nevobo: “Wij betreuren het natuurlijk dat dit duo niet met elkaar verder gaat. De Nevobo wil graag met het maximale aantal van twee vrouwenteams deelnemen aan de Olympische Spelen van Tokio, en Joy en Marleen waren goed op weg om zich te kwalificeren. We dragen zorg voor alle topsporters in het volleybal en beachvolleybal en zullen daarom de speelsters ook zo goed mogelijk begeleiden in dit lastige traject. Voor Joy betekent dat het verwerken van deze heftige beslissing, terwijl we Marleen willen helpen om haar olympische droom in leven te houden en te verwezenlijken.”

Van Iersel deed mee aan de Spelen van Londen (2012) en Rio de Janeiro (2016). In 2012 en 2014 werd ze ook Europees kampioene, met Sanne Keizer en Madelein Meppelink.

Stubbe en Van Iersel vormden sinds oktober 2017 een beachduo. Op de geschoonde olympische wereldranglijst staan ze op de zestiende plaats, een positie die aan het einde van de kwalificatieperiode recht zou geven op deelname aan de Olympische Spelen.

gh @ VoV, bronnen NOS.nl en Nevobo. Foto FIVB.