Geen stunt bij Inter Rijswijk tegen Keistad

VoV, 21-11-2019. 16:30 uur. Afgelopen weekend mochten de mannen van Inter Rijswijk H1 optreden tegen promovendus AVV Keistad H1. Na vorige week verloren te hebben van Webton, waren de mannen van het eerste vastberaden om zichzelf weer te bewijzen tegen een (op papier) nog sterkere tegenstander.

Nadat de handen werden geschud en mini van de week Jasper (niet te verwarren met mini van het team Jasper) zijn moment of fame pakte, begon de eerste set. Met wat hulp van de tegenstander (lees: een foute service) pakten de Rijswijkers het eerste punt. De score werd uitgebouwd naar 16-13, maar helaas wist Inter dit niveau toch niet vast te houden. Keistad kwam op gang en wist na een servicereeks terug te komen op 19-21, waarna de set gepakt werd met 23-25.

De tweede set leek bijna een kopie van de eerste, waarbij ook weer een forse voorsprong van 16-11 neer werd gezet. Helaas wist Keistad weer het tij te keren en terug te komen op 20-21. Een dubbele wissel aan de Rijswijkse kant werd nog ingezet, maar dit mocht helaas niet baten. Met 24-26 werd de set gewonnen door Keistad.

Na de tweede set veranderde er iets in het team van Aafke Verbrugge. Wellicht was het de stem van Martin van Drunick, die het publiek weer op sleeptouw nam om de strijdkreten van Inter te roepen. Misschien was het mini-van-de-week Jasper, die ons liet zien hoe hard hij kon rennen. We zullen het nooit weten. Maar feit is dat het team weer sterk begon, en deze keer de bekende voorsprong van 16-9 niet werd weggegeven maar werd vergroot tot 21-11. De set werd binnengehaald door Inter en er werd klaargemaakt voor een vierde set, in de hoop op een vijfsetter.

Helaas was Keistad van plan de wedstrijd tussen Noord-Ierland en het Nederlands elftal bekijken, en daar was geen tijd voor als ze deze set niet wonnen. Na 90 minuten zwak spel en zonder gescoord te hebben plaatste Nederland zich toch voor het EK. Iedereen blij. Oh wacht, behalve Inter, die verloren de vierde set met 16-25.

gh @ VoV, verslag van Dennis Mouwen, Inter Rijswijk. Foto door Yunsong Yan.