Geen titel voor Tess, maar voor Selinger

VoV, 26-04-2018. 8:45 uur. Sm‘Aesch Pfeffingen heeft de tweede thuiswedstrijd in de best of five serie tegen Voléro Zürich nipt met 1-3 verloren, waarmede dus de kansen op de titel via een vijfde duel teniet werden gedaan en de ploeg van Avital Selinger zich voor de zoveelste  en misschien wel de laatste keer, omdat ze naar de Franse competitie willen overstappen, tot kampioen van Zwitserland kon laten kronen. Voléro ging met 1-2 in wedstrijden aan de leiding na hun twee thuiszeges, aan de ploeg van teamcaptain en spelverdeelster Tess von Piekartz was het om thuis een vijfde wedstrijd af te dwingen.

In de openingsset ging Voléro met 5-8 en 7-11 aan de leiding, maar met veel inzet kwam Pfeffingen richting echte big points in de finale terug naar 23-23. Twee gelukkige punten via de netrand beslisten de set in het voordeel van de gasten.  In de tweede set kwam de ploeg van von Piekartz op 16-13, maar bij 20-20 was het weer gelijk. Het setpoint werd keihard verzilverd door Pfeffingen, waarmee de stand op 1-1 kwam.

Voléro liep ver uit in de derde set (3-8), maar voor de 1.200 eigen fans gaf de thuisploeg zich niet geslagen. Ze knokten zich naar een gelijke 18-18 stand en bij de big points daarna was de spanning om te snijden. Pfeffingen kwam bij 26-25 op setpoint, het lukte niet deze te benutten waarna Voléro hun zevende setpoint bij 28-29 wel in winst en een 1-2 stand veranderde.

Sm’Asch stond onder druk, Voléro had nog een set voor de titel nodig, Pfeffingen een heleboel meer. Na de 6-3 voorsprong voor de thuisploeg ging het mis, Voléro liep uit naar 8-13, waarop de ploeg van von Piekartz nog eenmaal de rug rechtte en onder luide aanmoedigingen van het thuispubliek naar 19-19 terugkwam. Aan het eind had de ploeg van Selinger echter net iets meer over, met de 23-25 pakten zij de titel. Maar voor de fans was de thuisploeg net zo goed winnaar, en dat lieten ze duidelijk horen.