Vizier op volleybal

 

Geen VoV-blog #16

VoV, 14-08-2021. 6:40. Helaas kunnen we door omstandigheden geen VoV-blog #16 op deze zaterdagmorgen online zetten.  De omstandigheden, waarna u zeer zeker benieuwd bent, hebben alles te maken met het beachvolleybal. Sterker het beachvolleyval is er gewoon de schuld van dat we vanwege tijdgebrek moesten afzien van het schrijven een blog.

Voor het Nederlandse beachvolleybal en dus voor ons als volger daarvan, was het gisteren een topdag, voor wat betreft de gespeelde wedstrijden. Bij het EK en het 1** FIVB World Tour in Portugal kwam de hele Nederlandse top en subtop in actie, met uiteraard de bekende uitzondering op de regel zijnde het ontbreken van de zusjes van Driel op deze toernooien.

Al met al noteerden we in Portugal zes duels, die we (gedeeltelijk) via de livescore volgden. In Wenen waren de dames en heren op het EK ook hartstikke druk. Daar wilden we niets van missen en dat vergde uren en uren kijken en daarna verslaan. En tussendoor speelde het U19 jongensteam ook nog tegen Duitsland, ook dat moet je natuurlijk gezien hebben. Al met al kwamen we ruim over de tien wedstrijden met Nederlandse inbreng, waardoor de VoV-blog erbij inschoot.

Nog een opmerking over beachvolleybal: Het Eredivisietoernooi in Almelo zal het dus zonder al de toppers en subtoppers, die in het buitenland actief zijn en waren, moeten doen. Maar zal daarom niet minder aantrekkelijk zijn.

En we willen u nog wel een laatste transfer melden. Spelverdeelster Lotte Groninger heeft getekend bij het Oostenrijkse VC Tirol. Vorig seizoen speelde ze voor Valtra en Volley Lugano Zwitserland.

Eh, was dit dan misschien dan toch nog een blog? De #16? Goed weekend.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.