Vizier op volleybal

 

Geen Weekend Top 10, wel wat meer

VoV, 09-05-2020. 5:03 uur. Wat is wijsheid inzake de kwestie herstart competitie in bijvoorbeeld september/ oktober. Wat als de regering besloten heeft dat er dan nog steeds geen publiek bij de wedstrijden aanwezig mag zijn. Erg vervelend voor fans die uiteraard de competitiestart van hun favorieten niet willen missen en voor de teams, die na een moeilijke volleybalperiode elke steun heel goed kunnen gebruiken.

Hoe kunnen de clubs, hoe kan de Nevobo erop inspelen dat de fans hun favorieten toch kunnen zien en toch de wedstrijden live kunnen volgen. Het antwoord lijkt simpel en is zomaar een brainwave, PAY PER VIEW VIA LIVESTREAM!

Wellicht kan de Nevobo het platform worden waarop elk weekend wedstrijden te volgen zijn via pay per view. Veel clubs (bijvoorbeeld Sliedrecht Sport, Eurosped, FAST, Dynamo, Apollo 8) verzorgden afgelopen seizoen al uitzendingen via hun Facebook pagina of YouTube, voor hen is dit dus niet nieuw.

Maar het zou ons inziens een waardevolle toevoeging en voor de fans en volleybalvolgers een uitkomst zijn als het aanbod van al deze uitzendingen uitgebreid en gecoördineerd zou worden. Met ondersteuning van de bond. Voor elk weekend een overzicht van de uit te zenden duels, via bijvoorbeeld de Nevobo. Is dan een logische gedachte. De fans kunnen zo via Volleybal.nl de wedstrijden volgen totdat het live aanwezig zijn erbij weer is toegestaan.

Uiteraard dient daar wat tegenover te staan, we kunnen ons voorstellen dat inloggen bij een wedstrijd, bij de wedstrijden een entreeprijs kost. Daarvoor een bedragje via pay per view voldoen moet geen probleem zijn, zoals dat ook bij Ziggo vorig seizoen gebeurde met internationale duels van de Oranje dames. De opbrengst zou gedeeltelijk ten goede kunnen komen aan de clubs en de Nevobo. Hoe denkt u hierover, de moeite waard om over te brainstormen?

Transfers: VBC Waremme maakte deze week de transfer naar hun club bekend van Rutger Zoodsma. Deze 24-jarige en 2.06 meter lange mid komt over van het Belgische Tectum Achel, ook uitkomend in de Belgische Liga A. Zoodsma maakte in Nederland o.a. onderdeel uit van het Talent Team Papendal voordat hij in Zwitserland en Duitsland speelde.

Maret Balkenstein-Grothues en Meryem Boz verlengden bij Aydin BBSK in Turkije. De teamcaptain van de Oranje dames maakte zelf bekend dat zij ook volgend seizoen voor de Turkse middenmoter zal uitkomen. Na een volleybalreis bij clubs dwars door Europa (Frankrijk, Polen, Italië, Azerbeidzjan) speelt ze dus ook volgend seizoen in de sterke Turkse competitie.

Of ze dan opnieuw collega zal zijn van Celeste Plak is nog niet bekend, wel zal Meryem Boz, die vanwege haar optreden in het OKT in januari een van de meest gewilde speelsters was op de transfermarkt, weer deel uitmaken van de Aydin selectie. Ze tekende voor een jaar bij.

De Duitse international Jennifer Geerties, afgelopen seizoen collega van Robin de Kruijf bij Conegliano, keert terug naar de Duitse Bundesliga. Ze komt volgend seizoen uit voor SC Dresden. Voordat Geerties naar Italië vertrok werd ze in Duitsland o.a. twee keer kampioen met SC Schwerin en won met die club ook de Beker.

Dat was het wel, blijf gezond

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.