Geen WK U20 voor Belgische talenten

BelgievsPolen

VoV, 22-05-2017. 5:44 uur. De Belgische U20 meidenploeg  is er gistermiddag niet in geslaagd zich rechtstreeks voor het WK later dit jaar in Mexico te plaatsen. In Polen werd tegen het gastland met 3-1 verloren, waardoor Polen ongeslagen bleef in de poule en zich plaatste. De setstanden waren 25-17, 28-30, 25-13 en 25-17.

In de eerste set had België het passend moeilijk, kon na een ruime achterstand nog tot 18-15 terugkomen maar leed een duidelijke nederlaag. De tweede set was in de finale een thriller, waarbij de Belgische talenten de 17-23 voorsprong maar niet in winst omgezet kregen. Polen werd fanatiek aangemoedigd door de volle tribune en kwam terug en kreeg zelfs setpoints. Op het eind was het toch België, dat de beslissende klappen uitdeelde.

In de derde en vierde set forceerden de Polen de beslissing.  Aanvallend en blokkerend waren ze sterk en nadat België in beide sets in het begin nog een eindje gelijk op kon lopen in de score pakten ze met ruime verschillen deze sets en daarmee het ticket naar het WK.

In de Oranje poule in Turkije ging het ticket naar Rusland. De laatste wedstrijd tussen de twee ongeslagen kanshebbers (Rusland en Turkije) eindigde in een 3-2 zege voor de Russische talenten. Ze kwamen met 0-2 achter, maar konden vanaf de derde set de wedstrijd laten kantelen en via 15-10 in de tiebreak plaatsing voor Mexico afdwingen.

Naast Polen en Rusland hadden zich Italië en Servië al eerder voor het WK geplaatst.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto CEV uit Polen vs België.